сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Креативна картина с копчета

Креативна картина с копчета

Аз детето | 2016-02-03

Креативна картина с копчета

Рисуването е едно от любимите хобита на малки и големи от целия свят. Още от мънички деца биваме привличани от цветовете на боичките, моливите и красивите пастели и започваме да оцветяваме. Убедени сме, че няма дете по света, което да не е прекарвало часове в старание пред книжката за оцветяване, а след като малко поотраснем започваме сами да рисуваме своите интересни и цветни картини. Рисуване обаче може да се получи не само с цветни моливи или боички. Сега ще ви представим идея за един страхотен и креативен арт-проект, който смятаме, че би се харесал на всички – от най-малките до най-големите от вас.

Нека обаче първо ви попитаме – майка ви или баба ви събира ли си паднали копчета от различни дрехи в бурканче или друга кутийка? И нашите също го правят, но знаете ли, че от тях стават страхотни картинки и не са само за пришиване към дрехите. С копчета определено могат да се правят много повече неща от просто зашиване за дрехата. Това красиво дърво с копчета е чудесен пример.

Направете си го, много е красиво и ще стои като една прекрасна картина на известен художник в стаята ви, само дето всички ще знаят, че всъщност сте го направили вие. Пък и е чудесен творчески проект за скучна вечер вкъщи.

За направата на това красиво дърво ще ви трябват:

  • голям бял картон
  • водни боички и четка
  • темперни бои
  • лепило
  • копчета, каквито се намерят
  • черен молив за скициране
  • три чаши с вода

Как се прави:

Разбира се може да не спазвате точно тези неща, които ще ви кажем сега, а да оставите някои и за личното ви и оригинално мислене и въображение, но ние го направихме така. Първо потопихме четката в синя боя, после в чашка с вода и после пак в синята боя и така няколко пъти, за да получим лек син воден разтвор. След това потопихме четката във разтворената синя боя и леко оцветихме картона от горната част до средата. Направихме подобно нещо и с жълта боя, но да има съвсем лек цвят. Според нас се получи доста ефектен фон, който може да видят само най-добрите ценители на изкуството.

След това с черен молив скицирахме дървото. Направихме го огромно и с много клони и разклонения и когато се уверихме, че е нарисувано хубаво, очертахме го с тънка четка и черна боя. След това го оцветихме с кафява и го оставихме да изсъхне. Накрая, за да го направим по-обемно и за да изглежда като истинско, направо от тубичките изстискахме кафява и бяла темперна боя на различни места по клоните и дървото. Най-вече по ствола и отново оставихме за десет минути да изсъхне. През това време си разпределихме копчетата и решихме кои ще използваме и къде ще стоят най-добре. След като мина времето, просто ги залепихме на местата, които сме определили.

Сега се сетихме и нещо друго. Вие можете да нарисувате и малко зелени листа по дървото – ще стане още по-свежо. Но това е нашето предложение, смятаме, че е доста красиво и креативно!

Вижте още:
Цветна картинка от макарони
Красива апликация за сезоните от филц
Тайната на цветните пастели



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град