сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Малки цветни пеперудки от макарони

Малки цветни пеперудки от макарони

Аз детето | 2016-03-17

Малки цветни пеперудки от макарони

Обичате ли макарони? Тогава сигурно сте забелязали, поне на нас често ни се случва, когато си готвим макарони да остава малко количество вътре в плика, ама винаги се случва и то точно когато сме ги сложили да ги сготвим и вече е малко късно да ги добавим. Но сега измислихме един чудесен начин да употребим тези макарони. Дори и при вас да не се случва точно като при нас, пак можете да си направите тази готина картина с цветни пеперудки. Тя е отличен творчески проект и занимавка – става красива, свежа и наистина впечатляваща.

Необходими материали:
макарони – лично ние използвахме тези, които са като панделки, защото поначало си приличат на пеперуди и просто им трябва малко цвят
темперни бои
четка
лепило
лист хартия
ножица
черен маркер

Какво се прави:

Първо помислете каква точно ще е картината ви. Това е нашият пример, но вие можете да измислите и нещо по-красиво. Но нека ви кажем какво направихме.

Отделихме четири макарончета за трева. Отрязахме ги с ножица наполовина и ги оцветихме в зелено. Тук е моментът да кажем, че след това решихме да застелем и масата със стари списания, защото се оказа, че пада голямо боядисване. А вие можете да направите това и в началото на работата. Та боядисахме половинките макарони в зелено и ги оставихме настрана да съхнат. След това останалите ги оставихме цели и ги боядисахме в любимите си цветове: жълто, розово, оранжево и лилаво. Също ги оставихме да изсъхнат.

През това време тревата ни вече беше готова, така че намазахме единия край на листа с лепило и залепихме макаронената трева. А когато изсъхнаха и другите макарони – добавихме още малко цвят към пеперудките, като добавихме няколко цветни линии на крилата с подходящия контрастиращ цвят. След това залепихме и тях по различни места от листа, все едно, че ей сега са политнали и ще направят в небето истинска феерия от красота. След това ги оставихме добре да изсъхнат и нарисувахме антенки, а също и малки черни точици, за да създадем илюзията за полет.

Ако вие сте още по-творчески настроени, можете да направите цветенца от макарони, да нарисувате облачета и всичко, което смятате, че ще направи пеперудките красиви и щастливи. Приятно творене.

Вижте още:
Цветна картинка от макарони
Весела пеперуда от пластмасова бутилка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град