новини детски

Начало | новини детски | Ретро влак ще пътува от София до Банкя

Ретро влак ще пътува от София до Банкя

Аз детето | 2023-09-12

Ретро влак ще пътува от София до Банкя

Любителите на ретро влаковете ще могат да си подарят пътуване с парен локомотив между София и Банкя на 23 септември, съобщават от БДЖ. Събитието е част от поредицата инициативи, свързани с отбелязването на 135-ата годишнина от основаването на Българските държавни железници и 115 години от обявяването на Независимостта на България.

Влакът в състав от парен локомотив 01.23 и пет вагона ще потегли от Централна гара София в 10:00 ч. и ще пристигне в Банкя в 10:30 ч. Пътниците ще имат достатъчно време да се разходят в градския парк на Банкя и да разгледат изцяло обновената Централна минерална баня в града, която е на пешеходно разстояние от гарата. От Банкя композицията ще отпътува в 15:05 ч. и ще пристигне на Централна гара София в 15:35 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки София – Банкя – София е 30 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена. Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на сайта на БДЖ.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град