покани

Начало | покани | „Работилница на Дядо Коледа“ отвори врати за благоевградските деца

„Работилница на Дядо Коледа“ отвори врати за благоевградските деца

Аз детето | 2015-12-08

„Работилница на Дядо Коледа“ отвори врати за благоевградските деца

За четвърта поредна година „Работилница на Дядо Коледа“ отвори врати за благоевградските деца.

Във фоайето на Община Благоевград начало на традиционната инициатива поставиха децата от клуб „Празници и традиции“ към Обединен детски комплекс – Благоевград със своите коледни и новогодишни изпълнения. Гостите бяха поздравени от коледари и изпълнители от детска вокална формация „Мая“, съобщиха от пресцентъра на Общината за dariknews.bg. Те бяха поздравени от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

„Коледната работилница е една от най-хубавите в страната, а нашите деца са най-талантливи, най-умни и изработват най-хубавите неща. Аз ви пожелавам с откриването на работилницата, всичките наричания на малките коледарчета да се сбъднат за нашия град и за вашите домове, защото когато има повече добро около нас, тогава нещата се случват“, каза в приветствено слово Шопова.

Над 1000 деца от различни школи и клубове към Център по изкуства, Обединен детски комплекс и учебните заведения ще се включат в работилницата, която ще остане на партера на Общината до 18 декември. Дотогава малчуганите ще показват своите умения и сръчност, изработвайки коледни картички, сурвачки и украси за елхата, пясъчни рисунки с коледно-новогодишни мотиви и сувенири.

И тази година са подготвени много изненади за децата и техните родители, а изработените изделия ще бъдат изложени в благотворителен базар на площад „Георги Измирлиев“ на 20 декември.

снимка: Община Благоевград



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град