покани

Начало | покани | Най-гледаните детски филми с безплатен вход за децата в Пловдив

Най-гледаните детски филми с безплатен вход за децата в Пловдив

Аз детето | 2016-01-27

Най-гледаните детски филми с безплатен вход за децата в Пловдив

Най-гледаните детски филми от последната година ще могат да видят децата на Пловдив напълно безплатно в „LUCKY – Дом на киното“ всяка събота и неделя от 30-ти януари до 20-ти март, като част от четвъртото издание на „Детски филмов фестивал“ Пловдив. Поради големия интерес към фестивала през годините, това издание ще бъде с един уикенд по-дълго, а прожекциите са с 22 повече от 2015-та, съобщават организаторите.

В програмата са включени специално селектирани анимационни 3D и 2D детски филми, дублирани на български език. Хитовите филми „Снежната кралица 2“, „Блинки Бил“, „Ой, къде изчезна Ной“, „Жълтурко“, „Овцата Шон“, „Седмото джудже“, „Фъстъчета“, вечните истории на котаракът в чизми, „Малкият принц“, „Пчеличката Мая“ и „Бамзе“ са само част от заглавията, които ще предложи програмата на кинофестивала на най-малките зрители.

В рамките на фестивала ще бъде представен и филмът „ПУК“, създаден по обичаната от поколения деца приказка на Валери Петров. „ПУК“е находчиво съчетание между анимация и игрално кино, озвучен с гласовете на: Антон Радичев, Христина Ибришимова, Веселин Ранков и др.. Специално за прожекцията на 20-ти февруари ще гостува режисьорът Анри Кулев, който лично ще представи филма си на малките зрители на детския кинофестивал.

Най-дългата кинолента с детски рисунки ще майсторят малките зрители на кинофестивала в Пловдив. Във времето преди прожекциите децата ще имат възможност да рисуват върху истинска кинолента, която след приключване на фестивала ще бъде изложена на специално място във фоайето на „LUCKY – Дом на киното“. Оцветяване на картинки с филмови герои, изрязване на забавни маски за лице и още куп други творчески занимания за децата ще предложат професионалистите от Ателие „Наталини“ във фоайето в паузите между филмовата програма. Прекрасен велосипед ще зарадва един от малките посетители на кинофестивала благодарение на организираната томбола, която ще се проведе по време на събитието.

В осемте поредни уикенда на детския филмов фестивал ще се състоят общо 64 прожекции, всяка събота и неделя от 11:00 и 13:00 часа в първа зала и от 11:30 и 13:15 часа във втора зала. Входът за възрастни е 4 лева, безплатните билети за деца се получават от касата на „LUCKY – Дом на киното“ след 10:00 часа в деня на прожекциите.

Снимка и източник на информация: podtepeto.com

Вижте още:
Книги, които трябва да прочетем преди да станат филми
16 неверни и смешни неща, които научих от филмите



Коментари
1 коментар

мони илиева, 9 г.,

Публикувано на 24.01.2019

страхотни сте

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град