приказки за лека нощ

Начало | приказки за лека нощ | Приказка за носорога, който не можеше да спи

Приказка за носорога, който не можеше да спи

Аз детето | 2022-11-17

Приказка за носорога, който не можеше да спи

Имало едно време един носорог. Той бил сив и дебелокож, с голям рог на носа. Сладък, такъв, носорог. Веднъж Носорогът започна да се приготвя за легло. Той изпи чаша мляко и сладки, изми си лицето, изми зъбите си, облече пижамата си и си легна. Всичко е както обикновено.

Само че тази вечер носорогът изобщо не можа да заспи. Той се мяташе в леглото, но сънят не идваше. Първо реши да измисли нещо приятно. Винаги правеше това, когато не можеше да заспи. Носорогът си спомни цветните пеперуди, които пърхаха в небето, после се сети за сочната свежа трева. Вкусно... Но сънят така и не дойде. И тогава на носорога му хрумна чудесна идея! Мислеше, че не може да заспи, защото е забравил да направи нещо, преди да си легне.

Вероятно нещо много важно. Какво точно? Помисли внимателно и си спомни! Оказа се, че носорогът е забравил да прибере играчките си. Ето това беше работата! Дори се засрами. Стана от леглото и изчисти всички играчки, които бяха разпръснати по пода. След това легна обратно на леглото, затвори очи и веднага заспа. Лека нощ, носорог!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град