покани

Начало | покани | Приказка под юрганчето

Приказка под юрганчето

Аз детето | 2006-01-18

Приказка под юрганчето

“Приказка под юрганчето” е куклен спектакъл за деца с участието на изпълнител с физическо увреждане. Проектът е с името “Достъпен театър”.

Програма “Достъпен театър” е насочена към създаване на условия в столицата за равен достъп до куклено-театралното изкуство на хора от всякаква възраст и с различни способности, както и създаване на център за куклено-театрално изкуство със специализирани социални и образователни програми, насочени към хората с увреждания и техните семейства.

Спектакълът “Приказка под юрганчето” е дело на Група за алтернативен театър (ГАТ) и е реализиран по инициатива на Дом на културата “Красно село”-ОКИ по програма “Спортни, младежки и детски дейности” към СОС, с любезното съдействие на: Национален Център за Театър, Сдружение ГАТ, Театър “Сириус”, Сдружение “Усърдие”, РА “ФОСФОРУС”.
Идея: Ива Калафатова, Евелина Попова
Режисура: Кристиана Бояджиева
Сценография и кукли: Димитър Димитров
Текст: Кремена Димитрова
Музика: Румяна Цинцарска
В ролите: Ива Калафатова, Вероника Янакиева-Христова

“Приятелство – това е нещо много хубаво и ценно.
За да има Приятелство, трябва да има и добър приятел.
Добър приятел е човекът, който ти помага и не те обижда.
За децата Добър приятел означава да не те използва, да си играе с теб.
Понеже те знаят, че ако единият направи номер на другия, няма да се скарат .
Ако са добри приятели, няма да има и номер, разбира се.
Но, ако не са, ще има. Когато стане беля, единият прикрива другия и понякога става. Ако са добри приятели, се канят на рождените си дни и не само тогава.”
Александър Костакиев – младши

Групата за алтернативен театър (ГАТ) е уникална театрална формация, която интегрира хора с физически увреждания в трудоспособна възраст чрез театралното изкуство. Това е първата подобна трупа в България, създадена през 2001 г. като “Група по интереси” за хора с физически увреждания към Център за независим живот – София.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град