покани

Начало | покани | Откриват подвижно училище за хлебари

Откриват подвижно училище за хлебари

А. Хадживасилев | 2005-12-23

Откриват подвижно училище за хлебари

Школото ще отвори врати точно на 24 декември, събота, в хипермаркет ХИТ Люлин. На щанда на “Нилана” кулинарният гуру ще се изяви като преподавател по теория на хляба. Той ще разкаже на клиентите за произхода на насъщния, за символиката му в различните страни на света, за съвременните тенденции в консумацията на хляб. За разлика от другите училища, обаче, тук изпитите ще се възнаграждават щедро с подаръци от “Нилана”. Ути ще избере петима малки палавника от публиката, които да замесят традиционните тестени ястия – питка, баница, коледни сладки. Опитните технолози на фирмата ще са преподаватели по практика. Те ще обучават възпитаниците си как да приготвят неповторима коледна трапеза, как да изненадат близките си с най-вкусната питка и най-благата баница с късмети. Всичко това, изпъстрено с много забавление и емоции.

Вторият урок ще се проведе на 30 декември в Хит Младост, непосредствено преди посрещането на Новата година. “Целта на подвижните ни училища е да запознаем както децата, така и възрастните с тънкостите на приготвяне на хлебните и сладкарски изделия, да помогнем на хората да се потопят в магията на празника”, споделят от “Нилана”.

“Хлебното училище” ще отваря врати по време на големите традиционни за българина празници – Коледа, Великден и др. “След обучението децата ще бъдат по-ентусиазирани от всякога да сложат готварските престилки и да станат незаменим помощник в кухнята”, категоричен е Ути.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град