важните неща

Начало | важните неща | Моето невероятно лятно приключение

Моето невероятно лятно приключение

Георги Попов | 2015-08-06

Моето невероятно лятно приключение

Какво е лятото....? За мен то е време на безгрижие, забавления, на красота и сбъднати мечти.

Аз чаках с нетърпение настъпването на лятната ваканция, защото исках да си почина от ученето, класните и контролните. В началото няколко дни се отдадох на сън и пълна почивка. След това започнах да излизам навън с моите приятели. Играехме на воля до късно вечерта. Аз и моята тайфа осъзнахме, че нашите баби, дядовци и родители са имали доста по-забавно детство от нашето, защото са играли на най-различни „старомодни”, както ние тинейджърите ги наричаме, но много интересни и забавни игри. Не са имали компютри, таблети и айфони, но са били щастливи и безгрижни. Отделяли са повече време за общуване и са ценели приятелството. Затова, това лято с моите приятели, решихме да последваме техния пример, да не стоим по цял ден пред компютрите, а да се забавляваме истински навън, играеки заедно на най-различни дори и позабравени в наши дни игри. Преоткрихме най-ценното, а именно приятелството, общуването и взаимното разбирателство.

Разбира  се освен игри, отделих време  и за книгите. От всички книги, които прочетох през ваканцията, една ме впечатли особено силно – това  беше „Малкият принц” на Екзюпери. Смело мога да кажа, че това от тук нататък ще бъде любимата ми книга. Тя ме накара да се замисля и да преоткрия живота си. Научи ме да не се възхищавам на материалните неща, а да търся красотата на всякъде около нас, да се радвам на дребните неща в живота и да „виждам” нещата с очите на душата си.

През тази лятна ваканция видях най-красивите изгреви и залези, чух най-хубавите песни на горските птички, възхитих се на лазурното море и неговите пенливи вълни, омаях се от цветовете и аромата на розата. Все неща, които съм виждал всяко лято, но никога до сега не ми бяха правили впечатление. Пътувайки с моето семейство  на екскурзия  из страната, осъзнах, че нашата родина има забележителна природа. Имах щастието и възможността да видя едни от най-прекрасните кътчета на нашата земя. А какво по-незабравимо и хубаво има в това да бъдеш на красиви места с любими хора?

Макар и да нямах някакви луди приключения, всичко това превърна „скромната” ми ваканция в един незабравим за мен период или както аз го наричам – низ от съвършени мигове, пропити с красота.
 



Коментари
4 коментара

Георги Георгиев, 10 г.,

Публикувано на 06.08.2015

ЗА МЕН МАЛКИЯ ПРИНЦ Е МНОГО СКУЧНА!

Станислава Бончева, 12г. г.,

Публикувано на 30.06.2019

Сега чета „Малкият принц”. Много ми е скучна!

Калояна , 15 г.,

Публикувано на 17.03.2020

За мен Малкият Принц е най скучна та приказка на света.

shterek , 16 г.,

Публикувано на 28.04.2020

as nogo obi4am da 4eta i mi nogo mi haresa malkq prins

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град