важните неща

Начало | важните неща | В библиотеката е невероятно

В библиотеката е невероятно

Преслава Кузева | 2015-08-10

В библиотеката е невероятно

Едно от любимите ми места, на което обичам да ходя в селото и през учебно време, и през ваканциите е библиотеката. Ходя там за книги, за домашни, за летните читални, за концертите и други.

Миналата година участвах в една акция за събиране на играчки, за децата от Варна (кв. Аспарухово), след наводнението. Но най-много от всичко ми хареса „Нощ в библиотеката“. Преживяването беше невероятно! Бяхме 50 деца, облечени като пирати и търсехме съкровища. Бяхме разделени на два отбора - момчета и момичета. Имахме свой водач, който ни водеше до мястото където имаше скрити свитъци с въпроси. На тях имаше въпроси, на които трябваше да отговорим. Разбира се можехме да отговорим на тях ако сме чели книги. Нашият отбор отговори на всички въпроси от свитъците и затова стигнахме до съкровището първи. То беше чисто нови книги, които бяха за библиотеката. Всяко дете можеше да вземе избрана от него книга от сандъчето. След като намерихме съкровището (книгите) в острова (библиотеката) , всяко дете бе почерпено с парче торта, сок или вода, сандвич, вафла и получихме друг подарък – книгоразделител, седмична програма и маска на животно (дарени от изд. Фют).

Това преживяване беше незабравимо, защото ни ръководеше един клоун. Участвахме и в игри все едно бяхме на истински кораб – теглене на въже, надяждане с вафли и други. Много ми хареса накрая как пуснахме три хартиени фенера в небето с послания от нас, че ще станем истински четящи и умни, и добри хора! С голяма радост ще се включа отново в такова приключение.

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение“Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град