покани

Начало | покани | "Подвижна класна стая" днес гостува в Бургас

"Подвижна класна стая" днес гостува в Бургас

Аз детето | 2008-08-12

"Подвижна класна стая" днес гостува в Бургас

"Подвижна класна стая" под формата на надуваем балон с диаметър 7 метра  гостува днес в Бургас, съобщиха оттам. Сферата, която е изрисувана отвън и отвътре като земното кълбо, е инсталирана за цял ден в Морската градина.

Инициативата започна в понеделник от Поморие. "Подвижна класна стая" ще бъде в Несебър на 13 август, а след това  - в Албена и Варна.

Съвместната кампания на Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Тайм-Екопроекти" е част от общата европейска кампания "Направи промяна" за повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия. Под мотото "Вие контролирате изменението на климата"се цели да се разясни по какъв начин чрез дребни промени във всекидневните ни навици всеки от нас може да съдейства за намаляване на глобалните климатични промени.

Чрез интерактивни игри, награди и занимателни презентации инициативата е насочена основно към децата и младите хора. За възрастните има информационни материали и дискусии на място.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град