покани

Начало | покани | Детски театрален фестивал в Широка лъка

Детски театрален фестивал в Широка лъка

Аз детето | 2008-07-11

На 12 юли 2008 г. с театрален фестивал ще приключи Лятното училище за децата в неравностойно социално положение в с. Широка лъка.

„Приказки от Япония” е темата на различните театрални ателиета, а фестивалът дава възможност на децата в неравностойно социално положение да се изявят и да придобият по-голяма увереност в своя талант. Те сами измислят сценария за представлението, подготвят костюмите и декора и оживяват героите на сцената.
Събитието се провежда под патронажа на Посолството на Япония в България.  За шести път лятното училище се осъществява от Фондация за култура “Ден Гри – Х”

Тази година в продължение на 3 седмици – от 23 юни до 13 юли, малчуганите на възраст между 6 и 15 години от ДОВДЛРГ „Катя Ванчева” и други училища в региона, развиват своя артистичен талант под насърчителния поглед на група от 20 артисти от България и Холандия, селектирани от режисьорката Елена Панайотова.

В заключителния фестивал ще се включи и съставът на Малкия Карандил. Дарение на ученици от Хага, Холандия, пък ще осигури ново озвучаване и осветление на сцената на местното читалище. Това ще позволи на малките таланти да внасят оживление в празниците на с. Широка лъка през цялата година.

На сцената, специално изградена за събитието пред Дом „Катя Ванчева” (при дъждовно време – в Читалището), гостите ще видят:

Петък, 11 юли, 18:30 ч. - Малкият Карандил
Събота, 12 юли, 13:30 ч. - Детски приказен фестивал
Неделя, 13 юли, 13:00 ч. - Импровизации индийска музика от приятели на организаторите


Коментари
1 коментар

Ериднч Кускускчиев, 24 г.,

Публикувано на 12.07.2008

Това,което се случва в Широка лъка е една мечта...моя мечта! Преди доста време аз бях на мястото на тези дечица от дома,но тогава имахме нещастието да живеем в едно много лошо време...бяха много трудни времена тогава. Но аз съм щастлив и развълнуван от прекрасното развитие на дома и селото Широка лъка. Когато чета тези прекрасни новини от Широка лъка,аз настръхвам и Благодаря на Бог,че има мили хора,които могат да помогнат на децата,които наистина се нуждаят от приятелска ръка. Няма по-скъпо нещо на света от протегнатата приятелска ръка,от подкрепата,от милите искрени думи казани от един приятел...От това се нуждаят Децата на България,повярвайте ми!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град