новини детски

Начало | новини детски | „Плувно лято“ очаква деца и възрастни в Павел баня

„Плувно лято“ очаква деца и възрастни в Павел баня

Аз детето | 2022-06-28

„Плувно лято“ очаква деца и възрастни в Павел баня

Дългоочакваното от деца и родители „Плувно лято“ в курортния град Павел баня започва на 12 юли и ще премине под мотото „Научи се да плуваш“. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация, цитирани от БТА. Обучението е финансирано от Община Павел баня и ще се състои всеки вторник и петък след 17:30 часа в открития минерален плувен басейн на „Про“ ЕАД.

Инициативата на местната администрация ще продължи до 2 септември. Ръководител на курса е преподавателят по физическо възпитание и спорт Тодор Тодоров, а тренировките ще се провеждат по предварителна програма, изготвена от него и от спасителя Милена Иванова. Всеки родител, желаещ да запише детето си, трябва да попълни заявление, което може да се изтегли от официалния сайт на общината.

Заявленията се подават в деловодството на Община Павел баня или в отдел „Образование“, както и лично на Тодор Тодоров. На всички участници от Павел баня ще бъде направена групова застраховка, допълват от администрацията. „Целта ни е да укрепим здравословното състояние при подрастващите и да изградим у тях двигателни навици и умения по плуване“, коментира кметът на града Иса Бесоолу, цитиран от пресцентъра.

Той добавя, че от администрацията предвиждат и други инициативи през юли, август и септември, които да стимулират младежите да прекарват време сред природата.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град