интересно

Начало | интересно | Папагал знаещ английски проговори и испански след 4-годишно странстване

Папагал знаещ английски проговори и испански след 4-годишно странстване

Аз детето | 2014-10-15

Папагал знаещ английски проговори и испански след 4-годишно странстване

Може би не сте се замисляли, но папагалите са единствените животинки, които могат да говорят с нас. Те са единствените, които се научават да говорят като нас. Според орнитолозите, учените занимаващи се с птиците, те обаче не говорят, а просто се научават да имитират звуци, които по случайност приличат на това, което сме им казвали и повтаряли многократно. Досега всички ние също смятахме така, но това съвсем скоро ще се промени.

Представяме ви жакото на име Найджъл. Той напръв поглед е един обикновен папагал, живеещ в Калифорния със своя стопанин Дарън Чик. Също като всички останали горди собственици и той научил своя питомец на няколко думи на английски език. Той бил много горд с него и го обичал много. Един ден обаче точно преди четири години Найджъл решава, че трябва да види големия свят и бяга от вкъщи. Дарън го търсил през цялото това време и точно когато решил, че няма повече да види своя домашен любимец Найджъл се завърнал. Никой не знае къде точно е бил Найджъл през това време, но стопанинът му с интерес открива, че питомецът му е научил още един нов език – испански. Той също така редовно споменавал и името на някой си Лари.

Никой, ама никой не знае какво е правил пернатият приятел през тези четири години и къде е бил, но това лято той решил, че трябва да се завърне у дома. Преди да се завърне благополучно при собственика си, пернатият авантюрист попаднал при Джулия Спърлинг в Торънс, Калифорния. Дамата, която върти бизнес за разкрасяване на кучета, разказва, че папагалът бил видимо щастлив, пеел и приказвал неконтролируемо, имитирал кучешки лай и подпитвал "Какво става?" на испански.
Макар много да харесвала папагала, Спърлинг започнала да търси истинския му собственик. Така в крайна сметка Найджъл се озовал при стопанина си Дарън Чик след четири години в неизвестност.
Въпреки че при първата им среща след дългогодишната раздяла Найджъл не посрещнал с особена радост стопанина си и го клъвнал, Дарън не крие, че се е разплакал от щастие.

Снимка: pictire.reutes.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град