забавна наука

Начало | забавна наука | Откриха фосил на динозавър, който прилича на дракон

Откриха фосил на динозавър, който прилича на дракон

Аз детето | 2021-08-23

Откриха фосил на динозавър, който прилича на дракон

Учените откриха фосил на динозавър в Австралия, който със своята масивна челюст наподобява митологичните дракони. Птерозавърът е особено рядко откритие. Костите му са по-крехки от тези на други древни влечуги. А тяхното съществуване разкрива огромното животинско разнообразие по време на динозаврите в древна Австралия.

Откриването на този нов вид вкаменелост помага на учените да разберат как страшното същество е живяло и ловувало преди милиони години. Масивната челюстна кост доказва, че птерозавърът е бил свиреп ловец.

Тя е с дължина близо метър и е с 40 броя огромни, остри зъби. Създанието е имало размах на крилата шест метра и шия по-дълга от тази на жираф, с която е балансирало огромната си глава.

Някои изследователи предполагат, че митовете за драконите са възникнали, когато древните хора са се натъкнали на кости на динозаври. Досега в Австралия са открити само 20 птерозаври. Всеки нов екземпляр е изключително ценен за учените, които се опитват да научат повече за древната история на региона.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град