Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Освободете дивата си страна с „Мей червената панда“ през март в кината

Освободете дивата си страна с „Мей червената панда“ през март в кината

Аз детето | 2021-11-18

Освободете дивата си страна с „Мей червената панда“ през март в кината

На 11 март 2022 година ще освободим дивата си страна с „Мей червената панда“ на Дисни и Пиксар. Най-новата оригинална продукция от създателите на отличените с „Оскар“ за най-добър анимационен филм „Отвътре навън“ и „Феноменалните“ ни предлага забележителен, изпълнен с много въображение и хумор, нетипичен поглед към порастването.

Филмът ни запознава с Мейлин Лий – непохватно, но самоуверено 13-годишно момиче, което носи каквото си иска, казва каквото си иска и няма време за размотаване. Тя е хваната в капана на бушуващите хормони, разкъсвана между хаоса на тийнейджърската възраст и трудно изпълнимата роля на изрядна дъщеря – властната ѝ майка Минг, която е меко казано загрижена, вечно ходи по петите ѝ и никога не е далеч от нея, което не е особено приятна ситуация за който и да е тийнейджър. На всичкото отгоре Мей открива забележими промени в интересите си и най-вече, в тялото си, но тя се е настроила за най-хубавата година в своя живот и нищо на света няма да я помрачи.

Един ден обаче, в огледалото Мей вижда не себе си, а една голяма и пухкава червена панда. Дребен факт, пропуснат да бъде споменат от семейството ѝ – нейните предци са имали специална мистична връзка с тези животни и всеки път, когато се развълнува и изпитва силни емоции (което, за тийнейджър като нея, е практически непрекъснато), Мей се преобразява.

А животът у дома и в училище така и така не е лесен, какво остава, ако непрекъснато се превръщаш в див звяр. Ще успее ли Мей да намери баланса и да държи под контрол дивата си страна? И по-важното, ще се приеме ли такава, каквато е, и ще може ли да убеди майка си, че вече е голямо момиче, което може да се грижи за себе си?

Режисьор и сценарист на „Мей червената панда“ е Доумий Ши, която спечели „Оскар“ за късометражния „Bao“ на Пиксар и студиото няма никакви колебания дали да подкрепи Ши и за пълнометражния ѝ дебют. Един от хората, които твърдо застават зад проекта е Пийт Доктър, който е вдъхновен от различния подход на Ши и я окуражава да запази няколко изненади и обрати в сюжета. Ши споделя, че филмът отразява някои специфични елементи от нейната култура, но темите за порастването и семейството са универсални и вярва, че Мей червената панда ще спечели любовта на хората по цял свят.

Оригинален и смел, изпълнен с редица странности, много енергия и изненади, „Мей червената панда“ обещава поредното незабравимо приключение на Дисни и Пиксар, което успява по неподправен начин да ни забавлява, да провокира въображението и да докосне сърцата на малки и големи.

Освобождаваме дивата си страна с „Мей червената панда“ от 11 март само в кината.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град