любопитно

Начало | любопитно | Осмата книга за Хари Потър стана бестселър преди излизането си

Осмата книга за Хари Потър стана бестселър преди излизането си

Аз детето | 2016-07-27

Осмата книга за Хари Потър стана бестселър преди излизането си

„Хари Потър и прокълнатото дете“ – пиесата за обичания детски герой, смятана за осма част от поредицата на Дж. К. Роулинг, още не е публикувана, но вече е бестселър в САЩ.

Книгата ще излезе в полунощ на 31 юли – ден след премиерата на постановката в Лондон, но вече е най-поръчваното заглавие в онлайн магазините на големите книжни вериги, пише „Ройтерс“.

Въпреки че не е роман, „Прокълнатото дете“ бие рекорда на Barns and Noble за най-много предпродажби, поставен през 2007 г. от официалната последна книга в поредицата – „Хари Потър и даровете на смъртта“. Пиесата е начело и в списъка със заявки на Amazon, като от фирмата очакват това да е най-големият им хит през 2016 г. Появата ѝ през уикенда ще бъде отбелязана със среднощни партита в американските книжарници.

Текстът е писан от драматурга Джак Торн по идея на Роулинг. Действието се развива 19 години след събитията в „Даровете на смъртта“, а Хари Потър е възрастен служител на Министерството на магията, който освен с трите си деца трябва да се справя и с призраци от миналото.

Постановката в Лондон събира съвсем нов актьорски състав, като в ролята на Хърмаяни (играна във филмите от Ема Уотсън) ще се превъплъти чернокожата актриса Нома Думезвени. Критиците, видели шоуто дни преди официалния му старт, са възторжени. Билетите са разпродадени чак до май 2017 г.

Гладните за приключения в магическия свят на писателката ще се порадват и на филма „Фантастични зверове и къде да ги намерим“ с Еди Редмейн, чието действие се развива десетилетия преди появата на Потър. Премиерата на екранизацията по едноименния роман е през ноември.

Общите продажби на книжната поредица възлизат на 450 млн. копия на 79 различни езика, а филмите по тях са събрали 7 млрд. долара в глобалния боксофис.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град