Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Още 4 неща, които трябва да знаете, преди да започнете Hogwarts Legacy

Още 4 неща, които трябва да знаете, преди да започнете Hogwarts Legacy

Аз детето | 2023-02-15

Още 4 неща, които трябва да знаете, преди да започнете Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy е голяма игра и нямаме предвид това само по отношение на нейния пълен с пъзели замък и открития свят Highlands, който сякаш се простира в безкрайността. Не, това също е голяма игра от гледна точка на дължина, със солидна централна сюжетна линия и пълна със странични мисии, които биха отвлекли вниманието дори на най-старателния ученик по магия. Така че ако все още не сте я започнали, но планирате да го направите, ще ви дадем 4 съвета, които ще ви помогнат да ускорите напредъка си в Hogwarts Legacy, да разберете играта малко по-добре и да избегнете ненужното инвестиране на времето си там, където няма много смисъл. Е, ако искате да се потопите в целия свят на играта, ще ви трябва много време. Но все пак и за тези от вас съветите също ще са полезни.

Завършете Merlin задачите рано за допълнителни слотове

Една от най-досадните функции в Hogwarts Legacy е липсата на слотове, особено когато играта постоянно ви дава нови магии, колекции и какво ли още не. Направо разваля удоволствието. Например когато отвориш легендарен сандък и нямаш достатъчно слотове, за да вземеш от него няколко яки предмета, а когато освободиш и вече не можеш да го отвориш отново, просто не ти се иска да играеш повече. Най-добрият начин да поправите това е като завършите Merlin Trials; малки предизвикателства с отворен свят, които се отключват, след като отидете да се срещнете с Natty в Lower Hogsfield. Повечето куестове тук изискват да завършите малък предварително зададен пъзел, но след като завършите достатъчно от тях, можете да отключите повече слотове в менюто с предизвикателства.

Можете да убивате врагове със стелт

Стелт не е привлекателна опция в Hogwarts Legacy, когато можете просто да се натъкнете на лагер, пълен с гоблини, и да взривите всички с магии. Въпреки това, има начин да намушквате врагове в гърба, когато се криете. Когато използвате заклинанието Disillusionment, промъкнете се зад тъмен магьосник или гоблин и изпълнете Petrificus Totalus — убийство с един изстрел. Въпреки че е малко вероятно да успеете да убиете скришом цял лагер, това е удобен начин да отсеете някои от по-опасните врагове.

Stupefy е най-доброто заклинание

Бойната система на Hogwarts Legacy е свързана с разбиването на щитове с определени цветове чрез използване на магии от същия цвят, но когато имате само четири заклинания, справянето с типове щитове, като същевременно разполагате с най-добрите си червени магии за щети, е трудно. Разбира се, можете да сменяте набори от заклинания, но опитът да парирате, като същевременно помните в кой набор сте оставили определено заклинание, е допълнително предизвикателство. Добрата новина е, че Stupefy – способността ви за контраатака на париране – ви позволява да игнорирате системата на щитовете. Stupefy чупи всички щитове и най-хубавото е, че дори не е нужно да го изстрелвате по врага, който ви е нападнал. Това означава, че можете да парирате по-слаби врагове и след това да насочите Stupefy да счупи щитовете на по-силните, които използват повече червени атаки. След като отключите таланти, можете да надстроите Stupefy, за да нанасяте щети при удари и да зашеметявате враговете за по-дълго, така че да можете да ги комбинирате повече с другите си заклинания. Можете също така да надстроите Protego, за да стреляте със снаряди, когато успеете да прецените перфектно своя блок преди париране.

Намерете луните Demiguise

Докато изследвате Хогуортс и планините, ще се натъкнете на много заключени врати без начин да ги отворите. Ако знаете настройката, вероятно сте разбрали, че имате нужда от заклинанието Alohomora. Когато стигнете до есента, ще можете да предприемете мисията „The Caretaker`s Lunar Lament“, която ви дава заклинанието за отключване и ви позволява да събирате статуи на Demiguise. Горещо препоръчваме да съберете деветте луни, които са необходими, за да ви даде Alohomora ниво две. Въпреки че в света има някои ключалки от ниво три, те са много по-редки. Бравите от първо и второ ниво обаче са почти навсякъде и ви дават достъп до съкровища, нови врати за пъзели и колекционерски предмети като последния Daedalian Keys.

Прочетете и останалите 4 тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град