сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Обикновен буркан в пиленце направи и по великденски го украси

Обикновен буркан в пиленце направи и по великденски го украси

Аз детето | 2022-04-20

Обикновен буркан в пиленце направи и по великденски го украси

Какво ще кажете за идеята тази година да сложите най-красиво боядисаните си яйца в буркан? Или пък да подарите на най-близките си приятели и роднини няколко великденски яйца и малко лакомства в буркан? Не, идеята изобщо не е толкова лоша, особено ако го направите по-необикновен и по-великденски. Всъщност е доста лесно и приятно и като нищо ще направите всички налични буркани у дома такива. Знаем, че обикновено красиво боядисаните яйца се слагат в кошнички или пък красиви купи, но и в буркан не е лошо. Сега ще видите!

За целта ще ви трябват буркан, като го измиете хубаво и махнете всички етикети, които има. Също ще ви трябва боя за стъкло, крафт очички (но може и без тях), лепило, оранжев филц или картон, ножица.

Както казахме е много лесно – оцветявате целия буркан в жълто. Хубаво е да е плътно жълто и заради това може да ви се наложи да го оцветите веднъж, да изчакате да изсъхне боята и след това да се наложи още един слой, но това не е толкова страшно. Докато чакате боята от картона изрежете крака като за пиленце и един малък триъгълник.

После е лесно – залепете крафт очичките с лепило или пък си нарисувайте с бяла и черна боя. Под тях залепете триъгълника, това ще е човката, с ъгъла надолу. А за дъното на буркана залепете и краката.

Това е! За да останат здрави яйцата в него ви съветваме да сложите вътре и малко изкуствена великденска трева или памук. Ако пък смятате да поднесете няколко красиви яйца на близък приятел или роднина, бурканът пиленце ще бъде допълнен идеално с малки шоколадови яйца или други великденски бонбони. Определено ще ги изненадате и зарадвате много!

Вижте още:
Интересни и чудесни идеи за ВеликденКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град