сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Симпатични великденски яйца на точки

Симпатични великденски яйца на точки

Аз детето | 2022-04-15

Симпатични великденски яйца на точки

Знаете ли защо толкова много хора харесват калинките и ги смятат за най-симпатичните насекоми на планетата – заради точките, там се крие тяхната тайна. Само помислете, ако бяха просто малки червени насекоми бихте ли ги харесвали... Не чак толкова, нали? Сега добавете и черни точки! Ооо колко са сладки! Вдъхновени от калинките и техните точки, решихме да ви предложим идея, с която също да направите великденските яйца тази година по калински сладки и малко по-различни. Лесно е!

Ще ви трябват само един молив с гумичка отгоре и боя. Само знайте, че трябва да сте сигурни, че ще жертвате молива или по-точно гумичката му, защото след като я използвате за тази цел, тя вече няма да става за друго, но пък си струва. Първото, което трябва да направите за яйцата на точки е просто да ги сварите и боядисате по стандартния начин, както обикновено. Тук само трябва да уточним, че ние предпочитаме да използваме желатинови бои, те цапат малко повече, но пък са много по-ярки и блестящи, но вие разбира се сами решавате как да ги боядисате или пък по-точно мама решава.

След като сте ги боядисали по обичайния начин ги оставете да изсъхнат. Не забравяйте само, че ще ви трябва и малко боя за точките. Може да е от тези, с които вече сте боядисали яйцата или пък някоя по-специална. Да знаете, от личен опит можем да ви кажем, че златната желатинова боя е идеална за калински яйца. Не се намира така лесно, но пък ефектът е незаменим. След като яйцата са изсъхнали ги поставете в купа. Боята изстискайте в чашка и започнете. Хващате молива отдолу, за да не се изцапате, потапяте гумичката в боята и правите точка. Така правите колкото ви харесва и както ви харесва. След това оставяте да изсъхнат и сте готови.

Много готини яйца на точки се получиха, нали? Опитайте и вие, лесно е и красиво!

Още интересни идеи за Великден можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град