сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | За ключодържател или украса за раницата, направете си тези весели миньони

За ключодържател или украса за раницата, направете си тези весели миньони

Аз детето | 2022-08-09

За ключодържател или украса за раницата, направете си тези весели миньони

Правили ли сте някога нещо с полимерна глина? Ако не – трябва да опитате, забавно е и стават изключително интересни и красиви неща. А и този вид глина вече не е труден за намиране, в интернет има колкото искаш. Нашата идея обаче е конкретна и много готина! Мислим, че всеки знае забавния анимационен филм „Аз, проклетникът“ и всички негови продължения. През последните години той спечели милиони сърца както на деца, така и на възрастни. Предлагаме на вашето внимание ключодържател или украса за раница с главните герои от анимационния филм – весели жълти човечета миньони. Не знаем за вас, но нас ни карат да се усмихваме!

За да си ги направите и вие ще ви трябват:

  • Жълта полимерна глина
  • Синя полимерна глина
  • Черна полимерна глина
  • Бяла и сива полимерна глина
  • Клечка за зъби
  • Акрилна черна боя и лак
  • ножица

Ето и как да ги направите:

1. Първо вземете жълтата глина и я разточете с дебелина около 1-2 мм. Можете да го направите с точилка или пръсти, лесно е. Правим същото със синя глина. Така получаваме заготовки за тялото и панталоните.

2. Внимателно изрежете ръбовете на жълтите заготовки с ножица. Размерът може да бъде всякакъв.

3. Отрежете единия ръб на синия детайл и го облегнете на жълтия. Не натискайте! Синият слой трябва да лежи точно под центъра на жълтия, тъй като миньоните имат панталони с тиранти.

4. Внимателно натиснете „панталоните“ към „тялото“, така, че да не се слепват и фокусирайки се върху силуета на тялото, отрежете ненужното с ножица. Внимателно отстранете готовата синя част.

5. Имате син полукръг/полуовал. Поставете го върху равна повърхност и изрежете малки квадратчета.

6. Разтегнете или разточете получените квадрати и им придайте правоъгълна форма. Залепете полукръга към тялото, а след това по диагонал от двете страни прикрепете правоъгълниците, като леко заоблите краищата с тях. Можете да го залепите върху специално гел лепило или просто като надраскате двете повърхности за залепване и ги притиснете плътно една към друга. Начертайте квадрат в центъра на „панталоните“ (така че да има контур на джоба).

7. Вземете малко парче жълта глина, навийте тънка „наденица“ с ширина 2-3 мм. и дължина 1-1,5 см. (според размера на изделието ви), разделете на две половини и залепете върху жълтата част, която трябва да е останала между тиранти и панталон. Това са ръцете на миньоните.

8. Разточете 2 топки от сива полимерна глина. Това ще бъдат очите. Ако нямате, смесете черна и бяла глина в съотношение 1:5. Залепете топките към горната част на тялото и ги сплескайте.

9. Сега повторете стъпка 8, правейки топки от бяла глина. Натиснете ги така, че изпод тях (с около 1 мм) да се виждат ръбовете на „очите“.

10. Направете тънък „колбас“ от черна полимерна глина. Разрежете го на 4 части и направете две малки (3 мм) и две големи (4 мм) топки. Прикрепете към тялото.

11. Можете да украсите тирантите с копчета и гънки от черна полимерна глина. С клечка за зъби нарисувайте усмихната уста и ивици отстрани на очите, също така направете малка линия над очите.

12.Накрая украсете миньоните с черна акрилна боя. Начертайте зеници, коса, еластична лента от очила. Покрийте продукта с лак и оставете да изсъхне.

После завържете с панделка или халкичка от стар ключодържател и готово!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град