Човешкото тяло

Начало | Човешкото тяло | Няколко лесни съвета, които да спазвате под горещите лъчи на слънцето

Няколко лесни съвета, които да спазвате под горещите лъчи на слънцето

Аз детето | 2022-07-15

Няколко лесни съвета, които да спазвате под горещите лъчи на слънцето

Нищо не може да е по-хубаво от приятна игра с приятели през лятото! Независимо дали ще е на плажа, пред блока, на басейн, на планина, в парка – важното е да е навън. Особено ако денят е слънчев, няма какво повече да искате. Освен това слънцето е добро за човешкия организъм в повечето случаи. Стига да не изгориш например! На всеки се е случвало и знае колко ужасно, а дори и болезнено може да бъде това! Разбира се има най-различни лосиони и мехлеми, които биха помогнали, но да се защитиш преди цялото това нещо да се случи е много по-добра идея. При това е лесно да го направиш! Просто трябва да се спазват 4 основни лесни правила, които ей сега ще споделим с вас! Те ще ви предпазят и така единственото, което ще извлечете от слънчевите лъчи е полза и забавно прекарване навън.

1. Винаги използвайте слънцезащитен крем

Няма как да не знаете, че това е специален лосион за тяло, който помага да защитите кожата си от вредните лъчи на слънцето. Дори и майка ви да забрави да ви намаже или подсети, вие ѝ го кажете! Все пак е хубаво всеки да се грижи сам за себе си понякога. Запомнете: колкото по-висок е факторът на лосиона, толкова по-високо е нивото на защита. Трябва да го прилагате половин час преди да излезете на слънце и да го използвате редовно, особено след плуване. Не забравяйте да намажете дори и гърба, върховете на ушите и краката си! Смята се, че това са зоните, които изгарят най-лесно, защото често ги пренебрегваме. Тези, които имат много бяла кожа е хубаво да мажат и лицето си със специален слънцезащитен крем за лице! Все пак не искате да е червено като домат, нали?

2. Носете светли на цвят дрехи

Неслучайно свързваме дрехите със светли цветове с лятото! При това този факт не е свързан само с веселото настроение. Светлите цветове отразяват слънчевите лъчи и това не само ще ви предпази от изгаряне, но и като цяло няма да ви е толкова топло. Носенето на шапка и слънчеви очила също е добра идея.

3. Пийте много вода

В горещо време може да се обезводните много бързо, особено ако тичате. Дехидратацията и слънчевият удар могат да бъдат много опасни, затова не забравяйте да пиете много течности. Ако започнете да се чувствате замаяни или слаби, трябва веднага да се скриете от слънцето и незабавно да кажете на възрастен. Също така запомнете, като казваме „вода“ , имаме предвид точно нея. Колата и другите газирани напитки може и да са течности, но за организма ви нищо не може да замени водата в горещ летен ден.

4. Останете на сянка между 12 и 15 часа

Слънцето може да е полезно, но не забравяйте да стоите и на сянка за известно време! Това ще помогне да охладите тялото. Освен това винаги трябва да се стремите да не се излагате на пряка слънчева светлина между 12 и 15 часа, когато слънцето е най-силно.

Снимки: pixabay.comКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град