игри в дома

Начало | игри в дома | Няколко добре познати, но позабравени игри, които ще ви избавят от скуката

Няколко добре познати, но позабравени игри, които ще ви избавят от скуката

Аз детето | 2020-03-23

Няколко добре познати, но позабравени игри, които ще ви избавят от скуката

Скучно ли ви е? Толкова дни у дома... Дори и да имате уроци сутрин и все още да трябва да пишете домашни, когато ги свършите със сигурност ви доскучава! Тогава на помощ точно като супергерой ви идват няколко много стари, добре познати, но вече позабравени игри. Най-вероятно повечето от вас ще се сетят как се играят само като прочетат името и ще си кажат, че са ги играли хиляди пъти и въпреки това е забавно. Ще видите!

Тези игри са идеални не само за запълване на свободното ви време, но и за да избягате от прекаленото стоене пред електронните устройства и телевизора. Някои от тях имат и онлайн варианти, но е най-добре да хванете добре познатите лист хартия, моливи и химикалки и да се позабавлявате. За някои от игрите дори и това не е необходимо!

„Не се сърди човече“

Няма как да не започнем с тази игра. Това е класиката, господарят на настолните игри! Всички знаят правилата, а и най-вероятно имате някъде забравен комплект. Ако пък не, можете да си го направите и сами от парче картон – хич не е трудно, а за пионки можете да ползвате копчета или дори оцветени с боя бобчета. Зарче също можете да си направите сами. Само помнете, че играта е най-забавна с 3 или 4 души, но и с двама става. Така че какво чакате още!

Морски шах

Само лист хартия и химикалка или молив – това ви е нужно, за да играете на морски шах. Да не говорим, че можете да си направите и сами от добре измити камъни, а дори да си купите магнитен или дървен от някоя книжарница. Но и хартията и химикалката не са за подценяване. Определено знаете правилата и на тази игра и макар да е бърза и проста задържа вниманието за дълго време. Гарантираме ви!

Домино

Почти всяко семейство или вашите майки и бащи пазят някъде една дървена кутийка с домино. Това е една от онези игри, които могат да задържат вниманието ви за много дълго време, а и добре да „раздвижат“ мозъка ви. Още по-хубавото е, че като ви омръзне да играете по основните правила, можете да си измислите и свои. Кой ще нареди най-дълга колона от плочки без да паднат, кой ще направи най-високата кула. А за по-малките от вас имаме и супер забавна идея за ръчно направено домино с рими. Много е забавно!

Монополи

Ех, доброто старо „Монополи“. Кой не е чувал за него? И се хващаме на бас, че всички имате едно такова вкъщи. Някои от вас може и да са го вадили скоро, а при други да е хванало стабилен слой прах! И в двата случая го извадете още сега! Монополито е забавно за всички – родители и деца. А както добре знаете, то е и непредвидимо с всяка нова игра. При него освен на късмета трябва да разчитате и на бързия си ум, съобразителност и да мислите няколко хода напред. Играта може да продължи от няколко минути до няколко часа. Просто е страхотна – само опитайте!

За още забавления кликнете и тук:
Чудите ли се в коя настолна игра сте най-добри и най-много ще ви хареса! Тогава нашия тест решете и отговора намерете!
Весели игри с молив и хартия
Завърти, упражнението направи и се забавлявай ти!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град