игри в дома

Начало | игри в дома | Още няколко добре познати, но позабравени игри, които ще ви избавят от скуката

Още няколко добре познати, но позабравени игри, които ще ви избавят от скуката

Аз детето | 2020-03-26

Още няколко добре познати, но позабравени игри, които ще ви избавят от скуката

Скучно ли ви е? Толкова дни у дома... Дори и да имате уроци сутрин и все още да трябва да пишете домашни, когато ги свършите със сигурност ви доскучава! Тогава на помощ точно като супергерой ви идват няколко много стари, добре познати, но вече позабравени игри. Най-вероятно повечето от вас ще се сетят как се играят само като прочетат името и ще си кажат, че са ги играли хиляди пъти и въпреки това е забавно. Ще видите!

Тези игри са идеални не само за запълване на свободното ви време, но и за да избягате от прекаленото стоене пред електронните устройства и телевизора. Някои от тях имат и онлайн варианти, но е най-добре да хванете добре познатите лист хартия, моливи и химикалки и да се позабавлявате. За някои от игрите дори и това не е необходимо!

Бесеница

Знаете ли как се играе на Бесеница? Кой пък не знае – си мислите сега! Тогава защо не опитате вместо да скучаете пред телевизора или цял ден да цъкате в социалните мрежи! Бесеницата е любима на всички, така че нищо чудно цялото семейство да се присъедини. Така всички у дома ще се забавлявате заедно, а и ще раздвижите добре мозъците си.

Кораби

Доста забавна игра за която отново трябват само лист и химикалка. Тя е за двама – идеален вариант, когато не на всички им се играе, но на вас да. За да ви улесним този път ще ви припомним и как се играе, защото тя е с една идея по-сложни правила. На лист хартия начертайте 10 реда и 10 колони, които да обозначите с букви и цифри до 10. След това нарисувайте кораби и лодки, съвсем скицирано разбира се. Накрая е време да „стреляте“ по тези на противника като използвате съответните координати – например A7.

Имаме и малко по-лесен вариант за по-малките от вас, който също е добре познат за тази игра. Вземете стандартен лист А4 и го сгънете на две! След това от двете външни страни на листа всеки от играчите рисува малки и големи лодки, където искате. Другият играч прави същото от другата външна страна. Единственото, което трябва да е еднакво е бройката. После поглеждате лодките на другия играч и казвате в коя се целите. Обръщате листа от другата страна, където са вашите лодки и правите точка с химикалката, като малко натискате, за да се вижда. След това обръщате при противниковите лодки и отбелязвате вече виждащата се точка. Ако сте „уцелили“ лодката я задрасквате. Но тази лодка, която сте набелязали. Този, който уцели всички лодки първи печели!

Шах

Да, в сравнение с другите игри шахът е доста труден и не всеки знае как се играе. Но пък със сигурност вашите родители знаят, ако пък не то в интернет правилата ги има. Сега е идеалния момент да се научите да играете шах. Ще разберете защо толкова хора по света харесват шаха, а и кой знае, може да сте скрит талант.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град