новини детски

Начало | новини детски | Новият български детски филм „Случаят Тесла“ търси талантливи деца между 11 и 14 години

Новият български детски филм „Случаят Тесла“ търси талантливи деца между 11 и 14 години

Аз детето | 2021-04-21

Новият български детски филм „Случаят Тесла“ търси талантливи деца между 11 и 14 години

След близо 10-годишно отсъствие на български филмови заглавия насочени към родната детска публика, през 2018 г. на голям екран се появи „Случаят Кюри“ на режисьора Андрей Хадживасилев. Детската филмова поредица продължава с втори самостоятелен игрален филм „Случаят Тесла“, а от днес е достъпен и първият тийзър трейлър разкриващ новия експеримент на Тони.

Тони е на крачка от успеха с експеримента си за безжично пренасяне на електричество, вдъхновен от великия учен Никола Тесла, но се налага да замине на летен лагер със съучениците си. За морална подкрепа той кани своята съседка Рая, с която вече са най-добри приятели след предишните перипетии от „Случаят Кюри“. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя се впуска да преследва тайнствен върколак, бродещ в гората. Тони се амбицира и решава да доведе експеримента докрай на всяка цена, но приятелството му с Рая е поставено на карта заради съперничеството с Виктор.

Снимките на филма през миналата година бяха временно преустановени поради пандемията COVID-19, но сега продукцията продължава с обявяването на нов кастинг за детски таланти, а изискванията са:

  • момчета и момичета на видима възраст 11-14 години;
  • момчета еднояйчни близнаци на видима възраст 11-14 години.

Желаещите да участват трябва да изпратят на имейл – casting@theteslacase.com следната информация: снимки – портретна и в цял ръст, имена, възраст, височина, град, телефон за контакт и информация за предишен сценичен/филмов опит на кандидата ако има такъв. За проби с реплики ще бъдат поканени децата отговарящи на типажите за търсените герои. Повече информация може да се следи във Фейсбук страницата на филма

„Случаят Тесла“ е по оригинална идея на сценариста Виктория Пенкова и режисьора Андрей Хадживасилев, а продуцент отново е Пламен Йорданов. Оператор е Божидар Симеонов, а композитор е Георги Стрезов. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ИА „Национален филмов център“.Коментари
1 коментар

Кристина , ,

Публикувано на 01.05.2021

?Кога трябва да дойдем на кастинг?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град