новини детски

Начало | новини детски | След края на ерата „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг пише нов детски роман

След края на ерата „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг пише нов детски роман

Аз детето | 2021-04-28

След края на ерата „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг пише нов детски роман

Колкото и да харесвахме книгите за Хари Потър, той и приятелите му отдавна пораснаха, както и доста от феновете на поредицата и като че ли неговата ера, която беше дълга и обхвана не едно поколение, вече е към края си. Но това изобщо не е тъжно, напротив, хубаво е, когато любими детски писатели се вдъхновят и напишат нова книга. Нова книга, която също така, надяваме се, ще успее да развълнува толкова много деца по света. Този път книгата не е с името на главен герой, но се надяваме да е също така интересна. Дж. К. Роулинг обещава новият ѝ детски роман да е готов тази есен и да бъде история с изцяло нови герои.

За момента романът ще носи заглавието „Коледното прасе“ и в него ще се разказва за момченце на име Джак и изчезналата му любима играчка (плюшено прасе). „Джак обича детската си играчка прасенце. То винаги е било до него, в добро и зло“, четем за новата приказка, описана на сайта на писателката. „Една Коледа се случва нещо ужасно – прасенцето изчезва. Но нощта на Коледа е нощ на чудеса, нощ, в която всички неща се съживяват, включително играчките. И новата играчка на Джак, Коледното прасе, което трябва да замести изгубената му играчка, има смел план – заедно те ще се отправят на магическо пътешествие и ще спасят най-добрия приятел, който Джак някога е имал.“

Книгата ще бъде съвсем нова и няма да има нищо общо с предишните истории на писателката, ще е подходяща за деца над 8 години, но смятаме, че ще се хареса на цялото семейство. „Коледното прасе“ е „история като блестящ скъпоценен камък, орисана да намери пътя към сърцата на деца и семействата им по света тази Коледа, завинаги и след това“, казва Рут Олтаймс от издателство „Ашет“, които ще имат честта да издадат първи книгата на английски език.

Ако сте забравили ви припомняме, че това е първият детски роман на Роулинг след поредицата за Хари Потър. Последно писателката издаде книгата „Икабог“, която всъщност е приказка за деца, публикувана периодично безплатно онлайн по време на карантината.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град