любопитно

Начало | любопитно | Нечистокръвният Принц идва в България

Нечистокръвният Принц идва в България

А. Хадживасилев | 2005-07-13

Нечистокръвният Принц идва в България

Феновете на очилатия магьосник Хари Потър вече са в очакване на шестата – предпоследна книга от поредицата на Дж. К. Роулинг – "Harry Potter and the Half-Blood Prince" (Хари Потър и Нечистокръвният Принц). Книгата на английски език ще бъде пусната в продажба на 16.07.2005г. Затова 16-ти юли ще е много специален ден за всички Хари Потър фенове по света. Но този ден ще бъде още по-специален за българските фенове на поредицата, защото на тази дата българският фенсайт – www.potter-mania.com ще им предложи страхотна нова и модерна визия, с много екстри и подобрения!

В момента на адреса на сайта посетителите могат да открият специален каунтдаун брояч, който ще отброява оставащото време до новата книга и новия дизайн на "Потър Мания". Когато цифрите се занулят точно в 00:00ч. на 16.07.2005г. книга 6 и новият www.potter-mania.com ще бъдат вече факт!

Среднощна премиера на романа "Harry Potter and the Half-Blood Prince" ще има и в София. Всички желаещи са поканени на 15.07.2005г. от 23:00ч. в книжарница "Пингвините" (ул. “Веслец” №4, гр. София), за да посрещнем с голям купон заедно новия дизайн на "Потър Мания" и шестия роман за Хари Потър. Среднощната премиера ще протече с много викторини и игри с награди, а точно в 00:00ч. и ние с всички фенове от цял свят ще прелистим първи страниците на Хари Потър 6. За желаещите да закупят новия роман по време на среднощната премиера цената ще е специална!

По случай среднощната премиера книжарници "Пингвините", "Потър Мания" и списание "Хай Клуб" организираха рисувателен конкурс на тема – "Случката от романите за Хари Потър, която най-много ме развълнува". В него взеха участие над 100 фена от цяла България и изборът на най-добрите произведения беше изключително труден. Но все пак, след няколко дни журиране бяха избрани 5-те най-добри, които са отпечатани на специалния постер за световната премиера в България. Имената на победителите са: Гюлен Окан от Казанлък, Виктория Захариева от Казанлък, Смилен Монев от Варна, Теодора Маринова от Шумен, Антония Кунева от Пловдив.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град