забавна наука

Начало | забавна наука | Най-смешно изглеждащите динозаври в света

Най-смешно изглеждащите динозаври в света

Аз детето | 2016-07-26

Преди милиони, милиони години, много преди първите хора да са живели на нашата земя, тя е била дом на динозаврите. Те са праисторически влечуги, които са живели тук преди около 248 милиона години. Най-големите динозаври са били до 40 метра дълги и 15 метра високи (Брахиозаври, Аржентинозаври, Сеизмозаври, Ултразаври и Суперзаври). Най-малките динозаври са били с размер на пиле. (Компсогнатус). Трудно е да се определи какви звуци са издавали динозаврите, какво е било тяхното поведение, какви са били на цвят, както и дали дадена вкаменелост е от мъжки или женски пол. Динозаврите винаги са присъствали в живота на нашата планета Земя. Дори сега, когато вече са изчезнали ние и особено учените не спираме да ги изучаваме, разглеждаме и да се интересуваме от тях. И изглежда, че колкото повече научаваме за тях, толкова по-мистериозни стават те. Оказва се, че на са само два или три вида, а много, много повече. Не са и само страшни, като тиранозаврите – с големи зъби и готови да погълнат всичко, нито само спокойни и хрупащи трева и растения като стегозаврите.  Но както вече казахме това не са единствените видове. Ще ви докажем, че динозаврите освен страшни и опасни са и смешни с тази класация за най-смешно изглеждащите динозаври, обитавали нашата планета.

10. Hesperonychus


Това е един малък динозавър, който изглежда така все едно има за баща крокодил и за майка пиле. Да, това звучи твърде лудо, за да е истина, но ако се вгледате в Hesperonychus започвате да се замисляте дали това не е истина. Този динозавър прилича едновременно и на влечуго и на птица. Има огромна опашка, което е важна особеност. Това същество е било отличен бегач на два крака и имало смъртоносено сърповидно оформени нокти, които използвало, за да атакува и защитава.

9. Longisquama



Това динозавърче е още по-малко на външен вид. То е живяло през период, наречен "триас". През този период има много неща, които са застрашавали живота на динозаврите и затова много малко видове, като този са оцелели. От друга страна точно малките размери на Longisquama са го спасили, защото той е бил в състояние да се крие на много места. Въпреки, че неговите огромни и шарени пера не могат да останат незабелязани, както сами виждате. На много учени им изглежда, че Бог мрази това създание, като му дава малък размер, за да се скрие, но огромни пера, които го превръщат в лесна плячка.

8. Epidexipteryx



Друг принос към нашата интересна класация ни дава Epidexipteryx. Той също има големи нокти, които са типични за пилетата-динозаври. Смята се, че този вид динозавър също е бил много пъстър и оцветен с ярки цветове. Той също е бил доста малък, но и бърз. Четирите дълги пера на опашката му били интересни и атрактивни. Те са такива с двойна цел – за привличане на противоположния пол, а също и за да предотврати потенциални заплахи. Този динозавър прекарва по-голямата част от времето си по дърветата, за да поглъща малки животни и насекоми.

7. Microraptor

Птиците са еволюирали от динозаврите - това е известен факт. Така и Velociraptors, като останалите има много общо с птиците. Това не е само предположение, а факт. Този динозавър има много общо с птиците, погледнете го, има крила, но не само, където и птиците. Това е мястото, където Microraptor различава от тях – той има крила дори и на краката си. Този Дино определено е бил отличен летец.

6. Cryolophosaurus

Видът Cryolophosaurus изглежда като Тирекс, който има листо на главата си. Това всъщност обаче не е листо, а голям гребен без никаква точна причина, защо е точно там. Този динозавър изглежда ужасяващо, но не е толкова, колкото неговият "брат" тиранозавър рекс.

5. Anystropheus



Този динозавър прилича на гигантско влечуго. Ако се вгледате в Tanystropheus внимателно може би ще забележите, че той прилича на залепена голяма змия до тялото на гекон. Този динозавър се смята за едно от най-шумните същества, а също има и доста дълъг врат.

4. Линеникусът

Хората се присмиват на тиранозаврите, защото имат малки ръчички, които не стават за бокс. А линеникусът пък е животното, на което тиранозавърът се подиграва, когато му стане много мъчно и обидно. Какво стърчи там? Какви са тези израстъчета? Не е ясно дали това са най-безполезните ръце или просто пръчки, като на снежен човек.

3. Уранозавърът

Подобно на Едуард Ножиците с ръцете-карфици малко по-горе, и този господин изглежда еволюирал за живот, пълен със страдание. Осъден на вечни болки в гърба, уранозавърът не само има твърде къси предни лапи, за да може да стъпи на четири крака, но и напълно безсмислено корабно платно на гърба, което му пречи да се изправи.
И понеже това явно не е било достатъчно, животното е благословено с патешка човка и неподвижни стопаджийски палци, които са изключително удобни за абсолютно нищо.

2. Suzhousaurus



Макар че и този вид се свързва с огромния тиранозавър рекс, изобщо не изглежда страшен колкото него. Той по-скоро прилича повече на плъх. Въпреки, че това чудовище е било почти 5 метра високо външният му вид принизява имиджа му драстично.

1. Tsintaosaurus



Tsintaosaurus се смята зе един от най-глупавите динозаври, а и много прилича на еднорог, само да беше бял или розов... :-)

Картинки: mobilelikez.com, статията е написана по предложение на Евелин Анеглова.

Вижте още:
Непознат вид гигантски динозаври откриха учените
Динозаврите
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град