важните неща

Начало | важните неща | Най-добрите и интересни книги за момичета и за добро лятно прекарване

Най-добрите и интересни книги за момичета и за добро лятно прекарване

Аз детето | 2016-07-15

Най-добрите и интересни книги за момичета и за добро лятно прекарване

Скъпи момичета, и вас не сме забравили. Сигурно вие вече сте прочели много книжки и знаете тези неща, но трябва да обърнем внимание и на вас. Ще ви кажем само едно – книгите, които ние ще ви препоръчаме са страхотни. В тях има от всичко, което не само децата обичат: приключения, супергерои, рицари, магьосници, детективи, дракони, вълшебни замъци, високи планини, вълшебни земи и още много и много. Ролята на книгата в детските и юношеските години има специален смисъл и значение. Тя развива ума и въображението по един уникален и увлекателен начин – така, както нищо друго не може да ги развие. Тя обогатява детските мисли, свят и фантазия. Именно тя, чрез своите интересни истории, помага в много етапи от вашето израстване и осъзнаване и ви учи по неповторим начин на нещата от живота, помага ви да навлезете в него, да бъдете толерантни към другите, да осъзнаете разликата между добро и зло, да се самоопределяте в обществото, да мечтаете и да пожелавате, да се осмелявате и да търсите, да искате и да давате.

Детската книга е онова съкровище, което грабва децата и ги откъсва от този свят, давайки възможност на въображението и мечтите им да се развихрят до безгранични предели. Тя е онази магическа кутия, от която излизат невиждани светове, случки, същества и предмети. Тя е онова богатство, онзи ресурс, който никога не остарява и не свършва и винаги може да бъде използван отново и отново.

След като ви казахме всичко това е време да ви представим нашите любими книги, които се надяваме до края на лятото да станат и ваши, ако вече не са.

Маговетри


Тази поредица и известна като момичешкия Хари Потър, така че изобщо няма да съжалявате, ако й обърнете внимание. Сигурни сме, че ще ви грабне още от първите страници. Поредицата „Маговетри“ разказва за приключенията на момиче „маговетр“ — Маша Некрасова. В руския си оригинал „маговетр“ (на руски: Сквозняк) е съкращение от „Сквозь Ткань Миров проходящий странник“ („Странник, преминаващ през тъканта на световете“). Във всяка част от поредицата действието се развива на различна планета и е с нов, несвързан с предната част сюжет. Въпреки това, няма как да не прочетете всички – те са просто страхотни. Освен невероятните приключения, които ще преживеете, ще се запознаете с нови вълшебни светове... ще има и още нещо... Вълшебните приключения на Маша Некрасова, която е маговетра и преминава през тъканта на световете, дават повод на Татяна Леванова (авторката) да загатне редица същностни въпроси – за лицемерието, за личната отговорност, за образованието, за предателството... За тийнейджърската си възраст Маша се оказва пред сериозен проблем – да спаси Как-а-дум от самозванеца, самопровъзгласил се за управник, но с помощта на верните си приятели героинята се справя. Тя наистина е момичешкият еквивалент на Хари Потър, макар че книгата „Маговетри“ не е толкова мрачна, изпълнена с крайности и наситена с глобални проблеми. „Маговетри“ е невероятна книга, която трябва да бъде прочетена от всеки, определено ще ви остави върху какво да се замислите...

Сребърните делфини


Кой пък не обича делфините... Лично ние, поне момичешката част от екипа, веднага се захванахме с книгите, като разбрахме, че са за делфини. Те са изключително умни същества, които са много важна част от нашата планета и живота на нея. Да не говорим, че те са и много по-отдавна тук от нас, от много хиляди години. Но всъщност не се притеснявайте, тези книжки не са научнопопулярни. Те са много по-готини от това. На първо време ще ви запознаят с Антония Лий – смело, умно, много забавно и добро момиче. Антония е и най-големият еколог, тя отделя голяма част от ежедневието си, за да помага на делфините. Тя притежава специална дарба да лекува наранените морски същества само с едно докосване, но не пести сила – прилага я дори върху най-малката рибка. Всичко това се случва, само защото момичето печели конкурса за рисунка на местната екоорганизация. Антония получава като награда красива сребърна верижка с малко делфинче на нея. Докато председателката на организацията й я връчва тя казва: „Винаги откликвай на зова на делфина!“. Антония е страшно изненадана от тези думи, защото не ги разбира. Поне в началото, но после всичко става ясно. Делфинчето на верижката започва силно да я привлича към морето. А там я очакват и прекрасните делфини, те посрещат с радост Антония и й разкриват голямата тайна... Каква е тя обаче, ще разберете ако прочетете книжките.

Паяжината на Шарлот


„Паяжината на Шарлот“ е най-продаваната детска книга в света. Преведена е на 24 езика и е продадена в над 45 милиона копия. Включена в класацията на Обзървър на 100-те най-велики романа на всички времена под номер 63. Вече е достатъчно ясно, защо сме включили тази книжка тук. Но все пак нека ви разкажем накратко, колкото да предизвикаме интереса ви: Романът разказва историята на малкото момиченце Фърн и неговата любов към прасенцето Уилбър, и за това, как умният паяк Шарлот спасява своя приятел от обичайната съдба на хубавите пълнички прасенца. Шарлот успява да измисли брилянтен план, за какъвто никой друг не би могъл да се сети – тя изписва в паяжината си думите ТОВА Е ПРАСЕТО, УДИВИТЕЛНО, СИЯЙНО, СКРОМНО, с които описва изключителните му качества. Тя вярва, че ако успее да направи приятеля си достатъчно известен, той няма да бъде убит. Благодарение на усилията на паяка, и с помощта на лакомият плъх Темпълтън животът на Уилбър не само е спасен, но и му помага да спечели първа награда на местния панаир.

Ако все пак не сме ви впечатлили с тези книги, запознайте се с други в библиотеката на „Забавното четене“ и помнете: игрите също са важни през лятото, но един час четене вечер, вместо гледане на телевизия, е много по-добре и със сигурност ще ви хареса!



Коментари
3 коментара

Калина Иванова, 11 г.,

Публикувано на 11.02.2016

Тези са добри но са за малко по-малки препоръчвам ви Чудоземия възходът на вечерницата

Анонимен ;), ,

Публикувано на 15.07.2016

Здравейте! Искам да Ви препоръчам поредицата за Пърси Джаксън. Вярно е, че е малко по-момчешка ( с боеве и т.н.) , но е зарибяваща за любителите на фентъзи романите, дори и за момичетата. Книгите са за възраст около 10-11 или 12 годишни деца. Позрдави!

полина пенчева, 11 г.,

Публикувано на 25.07.2016

в коментарите са моите две най-любими книги и не мога да повярвам ,че някой се интересува от тези книги .НЕВЕРОЯТЕН САЙТ!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град