покани

Начало | покани | Направете своя анимация на 8-ия световен фестивал на анимационния филм

Направете своя анимация на 8-ия световен фестивал на анимационния филм

Аз детето | 2012-09-07

Направете своя анимация на 8-ия световен фестивал на анимационния филм

От 10-и до 15-и септември 2012 г. Варна ще бъде домакин на 8-ия световен фестивал на анимационния филм.
Организаторите на фестивала са се погрижили, освен филми за възрастни, да има забавления и за малките му посетители. Фестивалът ще бъде открит и закрит от два детски анимационни пълнометражни филма.

Единият е от Чехия и се казва „Фимфарум: Три късмета“. Той ще бъде излъчен на 10-и септември от 10 часа.
Филмчето, с което фестивалът ще бъде закрит е от Франция и носи заглавието „Зарафа“.
То разказва за чудното приключение на едно пленено жирафче и малко момче. Те са избягали от търговците на роби и пътуват от Африка до Франция. Историята разкрива колко необикновено и красиво може да се окаже тяхното приятелство. Прожекцията е на 14-и септември (петък), от 10 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна.

Освен това, на 12-и септември от 20 часа, отново в зала 1, всички деца и техните родители ще могат заедно да се забавляват с филма „Ронал Варварина“. Той разказва за младежът Ронал. Ронал е с ниско самочувствие и е истински слабак. Но съдбата го натоварва с отговорността да спаси племето си, когато злият лорд Волказар напада селото и отвлича всички, с изключение на Ронал. Момчето е принудено да тръгне на опасно пътешествие, за да спаси своя поробен клан и да попречи на Волказар да завладее света.

А най-голямата изненада е, че през всички дни на фестивала всяко дете ще може да създаде свой собствен анимационен филм. Това ще става под вещото ръководство на двама аниматори със световна слава – французойката Карин Миралес и белгиецът Жан-Люк Слок, които от години правят творчески работилници за деца, студенти и възрастни по целия свят. Част от техниките, които всеки желаещ ще може да научи са: живопис, силует, пластилин върху стъкло, изрезка, комбинирана с керамика и много други.

Заповядайте на 8-ия световен фестивал на анимационния филм и се забавлявайте!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град