покани

Начало | покани | Направете си картинки от натурални продукти в работилничката „Сръчковци“

Направете си картинки от натурални продукти в работилничката „Сръчковци“

Аз детето | 2012-10-05

Направете си картинки от натурални продукти в работилничката „Сръчковци“

„Не си играй с храната!“ е реплика, която майките често казват на децата си. Но тази събота идеята на детската работилничка „Сръчковци", която се намира в Сити Център София, ще е доста по-различна.

Заниманията са предназначени за децата и техните родители. Входът е свободен. Работилничката „Сръчковци“ отваря врати точно в 10:30, като активностите продължават до 14:30 часа. Приложници с дългогодишен опит ще покажат как се правят апликации с натурални продукти върху предварително очертана картинка. Децата ще използват ориз, леща, черен пипер, кус-кус и още много други подправки, семена и зърнени култури, за да оформят от тях мечета, кораби, пейзажи, човечета. Готовите творби ще могат да подарят на родителите, приятелите или роднините си.

„Ръчния труд, старанието да подредят продуктите в картина е доста увлекателно и любопитно за децата, още повече, че ги стимулира да развият своята креативност, координация и дори двигателни умения. Тези занимания са подходящи както за малките (около 4-5 г.), така и за 10-12 годишните, които могат да демонстрират артистичността си“, коментира Цвети Панева, която ще води заниманията в събота. 

Заниманията в работилничката „Сръчковци“ се провеждат през събота в Сити Център София. Целта е децата да се занимават с артистични дейности и да се запознаят с различни видове изкуство, които ще им бъдат представени от специалисти и педагози в областта на музиката, рисуването, танците, различни техники за ръчна изработка на предмети и други. Следващото занимание в работилничката „Сръчковци“ е на 20 октомври, когато ще се забавлявам с нестандартна техника за рисуване с кафе.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град