зоокът

Начало | зоокът | Над 150 елитни котки от цяла Европа ще могат да се видят на международна изложба у нас

Над 150 елитни котки от цяла Европа ще могат да се видят на международна изложба у нас

Аз детето | 2022-06-15

Над 150 елитни котки от цяла Европа ще могат да се видят на международна изложба у нас

Международната изложба за котки от всички породи се завръща у нас, след двугодишна пауза, на 25 и 26 юни 2022 г. в изложбената зала EFE на столичния хотел „Маринела“.

Двудневното събитие „Duosystem International Summer Cat Show 2022“ за първи път ще обедини на територията на България две от най-големите фелиноложки организации в света – FIFe (Международната федерация по фелинология) и TICA (Международна фелиноложка асоциация). Организатори на събитието на местно ниво са Федерация по фелинология – България и Клуб Тика България, в партньорство с румънската федерация Felis Romania.

Форумът има за цел, да се превърне в събирателна точка за всички почитатели и собственици на тези домашни любимци, на която да бъдат представени над 150 елитни котки от България, Румъния, Гърция, Молдова, Франция, Австрия и др. По време на събитието ще могат да бъдат видени екземпляри от известни и нови породи котки сред които абисинска, бенгалска, британска, девон-рекс, манкс, рагдол, норвежка горска, мейн куун, персийска, сфинкс, турска ангора, сибирска, екзотична късокосместа.

В конкурсната част ще дефилират представители на разнообразни породи, които ще бъдат оценявани според стандартите за порода на две различни фелиноложки системи – FiFe и TICA от 8 международно признати съдии, по 4 от всяка организация. Най-високо оценените екземпляри в изложбата ще получат награди в няколко категории, включително титлата „Best of Best“, както и отличието „Най-любима котка на публиката“.

Освен състезателния етап, програмата на събитието ще включва допълнителни лекции от ветеринарни специалисти и други интересни дейности като лекция по грууминг, свързани с правилното отглеждане и развъждане на котки. За най-малките посетители са предвидени интересни занимания като рисуване на лице от аниматор, както и възможността да се докоснат и снимат с някои от пухкавите представители на изложбата. По-възрастните ще могат да се отпуснат на сладки приказки с вкусна храна и чаша просеко в специалния кът в приятната градина пред изложбената зала.

Повече информация за събитието, както и да се запознаете предварително с някои от участниците в изложбата може да намерите във официалното събитие във Facebook: https://fb.me/e/2DFmmTCY2



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град