Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Minecraft 1.21: всичко, което знаем за следващата голяма актуализация на играта

Minecraft 1.21: всичко, което знаем за следващата голяма актуализация на играта

Аз детето | 2023-10-17

Minecraft 1.21: всичко, което знаем за следващата голяма актуализация на играта

Камбаната в селото бие, предупреждавайки, че актуализацията на Minecraft 1.21 наближава. Въпреки че най-новата актуализация на Minecraft все още вероятно е далеч като дата, подробностите започнаха да се разкриват от тазгодишната презентация на Minecraft Live. Заедно с новия приятел, идващ от гласуването за нов моб в Minecraft, също ще имаме всичко от нови блокове като базирания на червен камък крафтър, нов блок с медна крушка и вятърен враг Breeze. „Тази актуализация е ценна комбинация от вълнуващи приключения и бойни изпитания – вярваме, че добавя нещо възхитително за много различни видове стилове на игра!“, казва директорът на играта Агнес Ларсон. Както миналата година, Mojang казва, че разкритието за актуализация 1.21 не представлява пълния списък с функции и повече ще бъдат обявени по време на разработката. А дотогава нека се запознаем с това, което знаем досега за актуализацията на Minecraft 1.21.

Има ли дата на пускане на Minecraft 1.21?

Все още няма дата на пускане на Minecraft 1.21, но се очаква да пристигне в средата на 2024 г. Това е в съответствие с последните години. Minecraft 1.20 и 1.19 стартираха през юни на съответните си години.

Какви нови блокове идват в Minecraft 1.21?

Това, което знаем за Minecraft 1.21 досега, изглежда доста фокусирано върху битка и структура, но има и някои нови части от комплекта за изработка. Ето новите блокове, за които знаем:

  • Crafter – Автоматизирана станция за занаяти, захранвана от червен камък
  • Copper bulb – Блок за източник на светлина с медна облицовка
  • Trial spawner – Нов тип създател на врагове, който награждава плячката след убийството на определени врагове

Mojang казва, че Trial Chambers също са изградени с нови блокове от мед и туф. Ако се вгледате внимателно във видеото, което Mojang сподели заедно със съобщението за 1.21, можете да забележите нещо, което изглежда като медни капани и медни стъкла с шарки, подобни на прозорци. Блоковете, които изглеждат като нов вариант на изсечени каменни тухли, вероятно са изсечен блок от туф. Със сигурност ще чуем за още нови блокове, тъй като развитието на актуализацията 1.21 продължава.

Кои нови мобове идват в Minecraft 1.21?

Досега знаем за два нови моб, идващи в Minecraft 1.21, нов враждебен злодей и тазгодишния победител в гласуването на общността – броненосецът. Breeze звучи като студената страна на монетата на огнените атаки на Blaze. Това е синьо-лилаво създание с ръце и глава, обвити във фуния от въртящ се вятър. Когато атакува, Бризът изстрелва снаряд от вятърна енергия, който експлодира, ако удари играч или субект, което нанася малко щети и отхвърля всички субекти. За разлика от огнената си противоположност, Breeze се придвижва, като скача, вместо да се носи, така че може да са малко по-малко досадни за преследване.

В тазгодишното гласуване утилитарният броненосец спечели. Тези малки приятели живеят в топъл климат като саваната. Те ще пуснат Scute, тяхната бронирана кожа, която можете да направите в броня за опитомените си вълци. Това е почти всичко, което знаем досега, докато Mojang не продължи да разработва това същество. Известно време няма да знаем как изглежда моделът му в играта, но можете да забележите концепцията във видеото за разкриване на броненосец.

Как работят изпитанията в Minecraft 1.21?

Новото в Minecraft 1.21 е нов тип структура: Trial Chamber е процедурно генерирана подземна структура, предназначена да представи нови предизвикателства на изследователите. Използвайки новите комплекти блокове от мед и туф плюс новата медна крушка, Trial Chambers ще включва и новия блок Trial Spawner. Те ще раздават плячка, след като успешно изпълните предизвикателството и ще изпускат дим от върховете им, за да ви уведомят, че в момента са в режим на охлаждане. Trial Chamber също са домът на най-новия враг в менажерията на Minecraft 1.21: Бризът, който ще бъде на разположение, за да ви хвърля наоколо със своите вятърни снаряди.

Crafter е новият автоматизиран блок на Minecraft

Минали актуализации на Minecraft се опитаха да ни помогнат да автоматизираме всякакви процеси с блокове като бункери, капкомери, дозатори и много други. Едно нещо, което не можеше да бъде автоматизирано, беше самото изработване. Влезте в новия блок Crafter, който прави точно това. Блокът Crafter се захранва от redstone и има собствен инвентар, до който други автоматизирани блокове имат достъп. Ще използвате неговия интерфейс за изработка на решетка, за да обозначите рецепта и ще наблюдавате как автоматично изгражда елементи, които сте посочили.

Има ли нов биом в Minecraft 1.21?

Въпреки че нямаме никакви подробности за биом, включен в Minecraft 1.21, последните актуализации превърнаха въвеждането на нови биоми в основен елемент – с гори с черешов цвят, дълбока тъмнина, мангрови блата и масивни ъпдейти на актуализацията на Caves & Cliffs идващи от предишните три големи актуализации. Лесно е да се спекулира, че поне един нов биом или преработка на по-стар биом ще бъде част от актуализацията на Minecraft 1.21.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град