зоокът

Начало | зоокът | Лесно студено лакомство приготви и четириногия си приятел освежи

Лесно студено лакомство приготви и четириногия си приятел освежи

Аз детето | 2021-08-04

Лесно студено лакомство приготви и четириногия си приятел освежи

Толкова е топло, нали? Но пък е хубаво, че сме измислили различни начини да се охладим поне малко. Климатици, вентилатори, сладолед, студени напитки с лед... Но замисляли ли сте се, че и на вашето куче или коте също му е топло. Може и да не им личи чак толкова, колкото на нас, но те също страдат от жегата. И какво можете да направите тогава? Сигурно едно сладоледче също би ги разхладило и им харесало, но нашият не е подходящ за тях. А знаете ли, че бързо и лесно можете да им приготвите?

Ще ви трябват краставица, парче диня и около 200 г кисело мляко. Лесно, но ако не сте сигурни при работата с ножа и пасатора помолете за малко помощ. Иначе обелете краставицата, махнете семките на динята и поставете всичко в купа, пасирайте.

После сипете във формичка за лед, оставете във фризера за 4 часа и е готово. Но помнете, че не е добре да давате повече от 2 на ден. Също така знайте, че както някои от вас не обичат черен шоколад, така е възможно и вашия любимец да не хареса лакомството. Ако е така, не го насилвайте и все пак повечето кучета и котки го хапват с удоволствие в горещите летни дни!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град