новини детски

Начало | новини детски | Леда Милева откри учебната година в 51-о СОУ “Елисавета Багряна”

Леда Милева откри учебната година в 51-о СОУ “Елисавета Багряна”

Аз детето | 2010-09-15

Леда Милева откри учебната година в 51-о СОУ “Елисавета Багряна”

Учениците от 51-о СОУ “Елисавета Багряна” в кв.”Хиподрума” на столицата получиха днес за първия си учебен ден книжката “Зайченцето бяло”. Този ценен подарък за тяхната библиотека връчи лично авторката – любимата детска поетеса Леда Милева. Тя участва в откриването на учебната година и пожела на най-малките ученици “На добър час, скъпи първокласници! Днес и пред вас се отварят вратите на българското училище”.

Децата с възторг посрещнаха обръщението на Леда Милева, която въпреки своите 90 години не отказва срещи със своите най-малки почитатели и не се уморява да ги насърчава и напътства. На тези срещи тя с удоволствие раздава автографи и отговаря на всички любознателни читатели. Така беше и днес в училище “Елисавета Багряна”.

За да зарадва своите малки читатели, издателство “Дамян Яков” издаде “Зайченцето бяло” в навечерието на 15 септември. Луксозната книжка е втора стихосбирка на Леда Милева, която издателството пуска на пазара през последните няколко месеца. Илюстрациите и оформлението и на двете стихосбирки е на известната художничка Маглена Константинова, която вече 15 години рисува любимите герои на поколения българчета.

Вижте още:
Леда Милева и децата
Интервю с Леда Милева - как се пише поезия
 



Коментари
4 коментара

Ради , 18 г.,

Публикувано на 24.09.2010

обичам да чета за леда милева

Викито Димитрова, 10 г.,

Публикувано на 10.10.2010

до редакцията:аз също обичам да чета леда милева,но бих искала да попитам можели в този сайт някъде да се побликуват стихотворения понеже имам няколко ако може бихте ли ми обяснили как??????????

От редакцията: Разбира се, че може. Ще се радваме, ако ни ги изпратиш :-) Изпращаш ги на имейл mirela@az-media.biz и ние ще ги публикуваме.

Викито Димитрова, 10 г.,

Публикувано на 10.10.2010

аз имам една книжка на леда милева"Работната Мецана",а на мама и трябваха сценарии и аз добавих реплики на останалите герои и оставих тези на мецана

Викито Димитрова, 10 г.,

Публикувано на 12.10.2010

до редакцията:с удоволствие ще ви ги дам само да попитам мойели да ги изпратя чрез пощата на майка ми?

От редакцията: Може.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град