новини детски

Начало | новини детски | Осмокласничката Ирина Носикова стана комисар за един ден

Осмокласничката Ирина Носикова стана комисар за един ден

Аз детето | 2010-10-01

Осмокласничката Ирина Носикова стана комисар за един ден

Осмокласничката Ирина Носикова от 35 СОУ „Добри Войников” в София днес стана полицейски комисар за един ден. Ирина се конкурира в 4 ПУ Полиция – СДВР с деветнайсет свои връстници от пети до осми клас от четири училища в столичния район „Лозенец”. Победителката тренира хип-хоп танци, обича да язди и мечтае да стане криминалист или съдия. Тя бе избрана за полицейски комисар за един ден, а грамотата й връчи и. д. заместник-началник на 4 ПУ Полиция – СДВР – главен инспектор Красимир Кръстев.

Надпреварата започна с оперативка в  8:30 сутринта. По-късно децата видяха какво представлява ареста, изпробваха бронежилетки, каски и белезници. Учениците посетиха криминалистическата лаборатория, видяха как се снемат отпечатъци на реални заподозрени и как се извършва експертиза.

Двайсет деца от пети до осми клас от столичния район „Лозенец” участваха в инициативата Кмет за един ден и Полицейски комисар за един ден. Тя цели да промени обществените нагласи към работата на полицията чрез ангажиране на граждани и представители на местната власт. Затова на 28 и 30 септември ученици от столичния квартал „Лозенец”, участвали в онлайн анкета по темата, бяха поканени да се включат в работата на районната администрация и да прекарат един ден с истински полицейски екипи.



Коментари
2 коментара

, ,

Публикувано на 01.10.2010

окк тъпо е знам че няма да побликувате коментара ми

Станислава , ,

Публикувано на 02.01.2011

Ехх,късмет!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град