новини детски

Начало | новини детски | Пети национален конкурс "Морето, морето, морето..."

Пети национален конкурс "Морето, морето, морето..."

Аз детето | 2010-08-23

Пети национален конкурс "Морето, морето, морето..."

Националният конкурс за литература и компютърна рисунка "Морето, морето, морето..." се провежда за пета поредна година под егидата на Общински детски комплекс - Варна. Право на участие имат ученици от цялата страна от 1-ви до 12-ти клас от училищата и извънучилищните клубове и организации.

Класирането в конкурса ще се извършва се в три възрастови групи: От І-ви до ІІІ -ти клас, от ІV-ти до VІІ-ми клас, от VІІI-ми до ХІІ-ти клас. Ще бъдат присъдени първа, втора, трета награда и по две поощрения за всяка възрастова група и раздел. Крайният срок за изпращане на конкурсните творби по пощата или по имейл е 31 октомври.

Всеки участник има право да участва с най-много пет творби, написани на компютър: 5 стихотоворения на морска тематика или от 1 до 5 разказа (не повече от 3 страници А4, шрифт Times New Roman, 12 пункта). Конкурсът е явен, всички творби се придружават с данни за участника: трите имена, адрес, телефон за връзка и имейл, възраст на участника, клас, училище.

Компютърните рисунки трябва да са изработени на графична програма по избор, да бъдат във формат до А4 (210х297 или 297 х210 мм), до 2 броя на участник, да бъдат представени разпечатани на мастилено-струен принтер или изпратени по електронната поща, да не се вмъкват готови обекти от други програми или картинки.
Данни за участниците да бъдат написани на гърба на рисунката: трите имена, години, клас, училище и телефон за контакт.
Рисунки, които не отговарят на условията по статута не се допускат до журиране.

Творбите за участие в конкурса се приемат до 31 октомври 2010 г. по пощата на адрес: гр. Варна, ул. „Ал.Пушкин“№7, Общински детски комплекс за конкурса „Морето,морето,морето…“ или като прикачен файл на електронния адрес:
За литературни творби: lkkastalia@abv.bg
За компютърни рисунки: grethen@abv.bg


Тел. за връзка: 052/612107; 052/639 374

Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризирането и презентирането на конкурса.

Няма да бъдат журирани творби, които преди обявяването на резултатите от конкурса са публикувани и общодостъпни в интернет или на хартиен носител.

Връчването на наградите ще се проведе  на 20 ноември 2010г.

Награди няма да се  изпращат по пощата. При невъзможност за присъствие на награждаването,  участниците трябва да осигурят свой представител. Непотърсени награди в срок от 15 дни от датата на награждаването ще бъдат анулирани.Коментари
3 коментара

Весела Герджикова, 9 г.,

Публикувано на 24.12.2010

Много съм щастлива, че спечелих първо място в този конкурс! Пак ще участвам с удоволствие!

Аксения Вричева, 10 г.,

Публикувано на 18.05.2011

Браво,на теб!Успех ти пожелавам във всички кокурси и в този ,който искаш пак да участваш.

kalina nihat giosever, 8 г.,

Публикувано на 24.10.2013

dobree

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град