сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красив кораб от мидички си направете и спомен от морето запазете

Красив кораб от мидички си направете и спомен от морето запазете

Аз детето | 2023-07-28

Красив кораб от мидички си направете и спомен от морето запазете

Бяхте ли вече на море, на плаж? Надяваме се, че покрай плуването в морето, радостта от вълните и строенето на пясъчни замъци сте събрали и малко или пък много количество мидички. Мидичките са най-прекрасният спомен, който можете да си вземете от морето – красиви, с най-различни интересни форми. Още по-хубавото на мидичките е, че с тях можеш да си направиш най-различни красиви нещица, които да ти напомнят за прекрасната почивка. Можете да си направите картини, морски извънземни или пък ей този красив кораб, който сега ще ви предложим. Корабчето ще ви напомня за слънчевия бряг, топлите вълни и красивите морски пейзажи. Вземете го в ръцете си – и ако чуете далечния звук от морето, се гмуркайте в бездънния му подводен свят. Такава прекрасна лодка ще бъде и добър подарък за приятел, който обича лятото и морските вълни. Творението изглежда прекрасно, като истинско произведение на изкуството и въпреки това се прави наистина лесно. Просто е нужно малко старание и ще сте готови. Искате ли да започваме?

Ще ви трябват:

  • раковина
  • мидички
  • силиконово лепило – намира се лесно почти навсякъде
  • 3 дървени шиша
  • прежда
  • ножица

Сега е време за попътен вятър и да се захващаме! Просто следвайте инструкциите и ще стане много лесно!

1. Първо начертайте скица на бъдещия кораб. Преценете кои мидички ще сложите, за по-удобно може дори и да ги номерирате.

2. Изберете най-красивите миди – от тях ще направите платната. Долу ще са по-големите мидички, а горе по-малките, за да приличат на истински платна. Имайте предвид, че за да е наистина красиво трябва да направите две мачти от миди, като всяка от тях ще има по 4-5.

3. От вътрешната страна на всяка мидичка капнете по 2-3 капки силиконово лепило и закрепете най-голямата мидичка от единия край на дървения шиш. Всяка следваща мида трябва да отиде малко по-напред от предишната и да има по-малки размери.

4. След като сте направили и двете мачти е време да ги закрепите. За целта намажете малко силиконово лепило във вътрешната част на ръба на рапана и след това залепете клечките с 2 или 3 миди, близо едни до други.

5. Сега остава да счупите единия дървен шиш и да залепите малка част от него отпред на рапана, а също и още две мидички върху него.

6. Залепете и две мънички мидички отстрани на рапана, точно под мачтите.

7. После навийте малко красива прежда върху частта от дървения шиш, която стърчи и вдигнете нагоре, така че преждата да стигне на върха на мачтата, залепете и там, а след това спуснете и залепете и за малката мидичка. Направете още една почти по същия начин, само че този път започнете от малката мидичка, а края залепете за задната част на рапана.

Това е всичко! Красивото корабче е готово да ви напомня за лятото и да се наслаждавате на красотата, която сте сътворили.

За морски спомени можете да си направите също и:
Щурите миди
Да си направим морски извънземни
Красива рибка за спомен от морето
Подарък с рибка



Коментари
1 коментар

софия стоименова, 9 г.,

Публикувано на 02.09.2019

Невероятно. А може ли вместо рапан камък

От редакцията: Разбира се. Ние сме дали нашата идея, но можеш да я промениш според твоето въображение и налични материали.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град