сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Блестете ярко с тези направи си сам светещи в тъмното хартиени звезди

Блестете ярко с тези направи си сам светещи в тъмното хартиени звезди

Аз детето | 2023-08-11

Блестете ярко с тези направи си сам светещи в тъмното хартиени звезди

Пренесете звездите на закрито ако искате цяла нощ да гледате звезди от леглото. Ще бъдете разсеяни по добър начин с този занаят от хартия за правене на звезди. Направете достатъчно от тези звезди и ще можете да украсите стената на спалнята, за да изглежда като космос. Има много други начини да използвате тези хартиени звезди като декорация. Може да се използват като украса за парти, украшение за лента за глава, украшение за висулка, украса за молив и т. н. Какво друго бихте направили с тези хартиени звезди?

Но преди да решите, ето и как да си ги направите: първо ще ви трябват:

  • картон
  • рол-он лепило или двойно залепваща лента
  • светещо в тъмното лепило
  • четка за рисуване
  • маркери
  • ножица

Ето и как става:

Сгънете, изрежете и залепете

Вертикално сгънете картона наполовина, след това отново наполовина. Разгънете и изрежете по образуваните гънки, създавайки четири дълги ленти хартия. Залепете късите краища на всяка лента заедно, образувайки един дълъг лист хартия.

Завържете възел

Внимателно извийте единия край на дългата хартиена лента, сякаш завързвате възел, създавайки петоъгълник (форма с пет страни). Затегнете възела и го сплеснете, когато видите, че и петте страни са с приблизително еднакъв размер. Сгънете назад в края на възела.

Сгънете и продължете да сгъвате

Сгънете останалата лента отново и отново, като следвате естествената форма на петоъгълника. Продължете да сгъвате, докато крайната част е твърде малка, за да бъде сгъната. Сгънете и пъхнете в края в един от образуваните джобове. Натиснете петте страни навътре, създавайки триизмерна звезда.

Блестящи детайли

Щедро покрийте цялата звезда със светещо в тъмното лепило. Когато лепилото изсъхне, добавете детайли към звездата с маркери. Ако решите прикрепете двойно залепващата лента от пяна към гърба на звездите. След това залепете звездите на стените или тавана с помощта на родителите. След залез слънце включете лампата и оставете за поне пет минути. Изключете основното осветление и се насладете на ръчно изработеното звездно осветление.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град