приказки от деца

Начало | приказки от деца | Коледата на Калисто от Ниделандия

Коледата на Калисто от Ниделандия

Грета Божкова, Варна | 2009-01-20

Много, много далеч, отвъд Луната и звездите, имало едно неизвестно за хората място на име Ниделандия. Там живеели феи, елфи и много други чудати същества.

В това прекрасно място имало само три големи сезона – лято, в което било време за игра, пролет, в която всички дървета и цветя цъфтели и кратка есен, в която само някои листа падали, а останалите пожълтявали. Освен тях имало специален празник веднъж годишно, на който валяло сняг, и който наричали Коледа. На него човек с бяла брада, чувал с подаръци, шейна возена от еленчета и червен костюм на име Дядо Коледа раздавал подаръци на децата.

Но имало едно момиченце на име Калисто, което не искало нищо от добрия човек. Детето живеело в много красива и голяма къща заедно с най-добрата си приятелка Венера и кучето им Европа, което Калисто много обичала.

В един прекрасен ден двете момичета излезли да разходят кученцето си и да наберат плодове. Докато Калисто подавала една ягодка на Венера, Европа я лапнала. Децата не знаели, че тя била отровна. Когато се прибирали изведнъж кученцето паднало на земята. Децата правели опити да го събудят, но неуспешно. Те повикали линейка, която отнесла кученцето в дома му. Докторът го прегледал и тъжно обяснил на децата, че за това отравяне няма лекарство. Калисто се разплакала.

На следващия ден двете деца украсили коледната елха. Децата никога нищо не си пожелавали на Дядо Коледа, но тази година било различно. Тази година Калисто от сърце желаела Европа да оздравее, не можела дори да си представи живота си без нея. Излязла на разходка преди лягане и си го пожелала, гледайки към небето. Когато се прибрала си легнала с насълзени очи...

На другата сутрин се събудила от кучешки лай. Това било лаенето на Европа, която била оздравяла и весело играела на двора. Калисто излязла и я прегърнала. Докторът нямал никакво обяснение. В този момент момичето разбрало, че това е магията на Коледа.

След това заживели дълго и щастливо.

Това е история, от която може да разберем едно, че ако силно и от сърце желаем нещо, то се сбъдва.

Коледните чудеса
Сън
Приказка за Палечка Малечка от съседния блок



Коментари
2 коментара

Велина , ,

Публикувано на 30.09.2009

много хубаваа

Магиту , 11 г.,

Публикувано на 24.10.2009

ми интересна ми беше

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град