игри в дома

Начало | игри в дома | Pong Hau K’i – японска игра, с която можете да се забавлявате навсякъде

Pong Hau K’i – японска игра, с която можете да се забавлявате навсякъде

Аз детето | 2021-07-26

Pong Hau K’i – японска игра, с която можете да се забавлявате навсякъде

Най-накрая дойде и този тържествен момент! Представете си, че сега чувате фанфари или барабани... И се пригответе да научите нещо наистина интересно и ново, защото се съмняваме, че сте чували за играта Pong Hau K’i. А би трябвало, правилата ѝ са доста прости, но самата тя е забавна и може да се играе навсякъде. У дома, в училище, дори и на път! Да не говорим, че е наистина популярна в Япония, че дори и в Китай и Тайланд. Там дори е считана за традиционна семейна игра, а много учители дават по 10 минути в началото на часа, за да поиграят учениците на Pong Hau K’i, защото им помагала да се съсредоточат. Така че сега я представяме на вас! Време е за една хубава традиционна забавна японска игра!

За нея ще ви трябват лист хартия, молив и 4 капачки да са две по две еднакви или стотинки, или пионки от друга настолна игра или нещо подобно. Играе се само от двама един срещу друг, но пак си остава интересна. За да я подготвите просто начертайте един правоъгълник на листа, а вътре в него – две кръстосани линии. Едната започва от левия горен ъгъл и свършва в долния десен ъгъл, а после начертайте и още една по обратния начин. Играта може да започне.

Какво? О, да, трябват и правила! Те са много лесни! Всеки играч трябва да постави двете си... да ги наречем пионки в ъглите. Единия в горните, а другия в долните. И не се карайте, защото кой къде ще е няма никакво значение. Сега вече започва! Първият играч мести една от пионките си в центъра. След това другият прави също своя ход, след това първият отново. Местенето става само по линиите. Така продължавате докато единият не може да премести пионките си, което означава, че другият е победител.

Това е! Просто, но много забавно. Случва се играта да свърши за секунди, а друг път за минута или повече. Точно в това се крие и най-големият ѝ чар! Просто ѝ дайте шанс и ще видите!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град