игри в дома

Начало | игри в дома | Ароматните бои правят рисуването още по-интересно

Ароматните бои правят рисуването още по-интересно

Аз детето | 2021-07-15

Ароматните бои правят рисуването още по-интересно

Много, ама наистина много пъти сме споделяли с вас колко обичаме рисуването и се надяваме вие да го обичате поне наполовина колкото нас! То е интересно и приятно хоби и определено ни помага да открием талантите си. Пък и винаги сме си мислили, че кой знае може един ден и нашата картина да бъде супер известна и да намери място в Лувъра например. Малко ли цапаници има там, които хората гледат в захлас и си мислят какъв шедьовър е това. Но докато все още не сме нарисували най-великата си картина, имаме за вас една интересна и ароматна идея. Знаете ли как можете да направите рисуването с любимите водни или темперни боички още по-забавно – като му придадете малко аромат естествено. Това ще стане много лесно и интересно с нашата идея.

Ако искате да пробвате идеята ни, ще ви трябват 4 бурканчета, чаши или просто нещо подобно. Четири четки за рисуване каквито имате, а също и бяла боя и няколко подправки. Използвахме червен пипер, куркума, кардамон и канела. Всичките на прах! Вие разбира се ако се сещате и за други, които миришат хубаво можете да опитате с тях.

Идеята е много проста. Във всеки съд сипете от бялата боя. Към него добавете няколко лъжици от една от подправките и разбъркайте с четката. След това започнете да рисувате. Подправките ще оцветят бялата боя и ще я направят приятно ухаеща. Разбира се с нея не се рисува толкова лесно, колкото с истински водни боички, но пък определено е интересен опит, а след това картината ухае приятно.

Весело и цветно рисуване! Не забравяйте ако опитате нашата идея да споделите какво мислите и как се е получила!

Имаме още куп идеи за забавно рисуване, опитайте ги:
Огледалното рисуване е забавно, дори и когато си сам
Най-чистото рисуване с пръсти за най-малките
Зарчето хвърли и рисувай смело ти!
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Печатно „рисуване“ с плодове и зеленчуци
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол



Коментари
1 коментар

Анджи , 11 г.,

Публикувано на 31.12.2021

Интересно!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град