новини детски

Начало | новини детски | „Киномания 2019“ ще раздаде детски „Оскари“ за втора поредна година и всеки може да се включи в конкурса

„Киномания 2019“ ще раздаде детски „Оскари“ за втора поредна година и всеки може да се включи в конкурса

Аз детето | 2019-10-14

„Киномания 2019“ ще раздаде детски „Оскари“ за втора поредна година и всеки може да се включи в конкурса

За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал „Киномания“, който ще се проведе от 14 до 28 ноември, ще бъдат раздадени „детски Оскари“ за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Детският минифестивал ще бъде част от програмата на традиционния кинофестивал – на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер Лидл“ от 10:30 ч. ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „гледай” – основното послание на „Киномания 2019“. След успеха на детския кинофестивал на миналогодишния фестивал тази година организаторите отварят широко вратите си за творчеството на деца от цялата страна! Ако обичате да създавате кратки игрални филми или стоп моушън анимации, сега имате уникалната възможност творчеството ви да бъде показано на голям екран и да се състезава с десетки други детски творби! Специално жури от популярни личности ще подбере най-добрите предложения, а условията са следните:
сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години;
дължината на филмите да бъде до 3 минути;
историите да не включват диалог и аудио реплики;
да може да докажете, че децата са създатели на филма;

Творбите трябва да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation. Най-добрите от предложенията ще бъдат излъчени на големия екран на „Детска Киномания 2019“ на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер – ЛИДЛ“, НДК.

„Очакваме тази година децата да ни изненадат още повече с невероятни истории и сюжети! Каним всички малки киноентусиасти, които измислят, създават и монтират свои собствени истории, да ни изпратят кратките си филмчета, за да им помогнем да достигнат до големия екран!“, призовава Марина Николова от NIM Animations, организатор на детския кинофестивал.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град