важните неща

Начало | важните неща | Какво е да си пълен отличник: учениците с максимални точки на матурите разказват

Какво е да си пълен отличник: учениците с максимални точки на матурите разказват

Аз детето | 2021-07-06

Какво е да си пълен отличник: учениците с максимални точки на матурите разказват

Оказа се, че пълните отличници след националното външно оценяване след 7 клас не са трима, а петима. Още две деца имат максимален бал на матурите. Те се нареждат до пълните отличници, защото са изкарали по 100 точки от националния кръг на олимпиадата по български език и литература.

Пет деца накараха България да се гордее. Едно от тях е София Въргулева. Тя е изкарала 100 точки по БЕЛ, извоювани на националния кръг на олимпиадата. Всичко това си има цена. „Цената е наистина много труд и постоянство, много старание се изисква, за да успееш. Олимпиадата е доста по-трудна от матурата – 30 въпроса тестова част и въпрос, по който разсъждаваме“, сподели тя.

Близначките Яна и Ирина също са в отбора на отличниците. Извън училище учат по 5 часа. На ден решават по 50-60 задачи, а една тетрадка от 60 страници изписват за 2-3 седмици. „Повечето време трябва да решаваме много задачи по математика, за да не правим никакви грешки. По български език трябва да си учиш произведенията“, каза Яна Василева. Катерина Кънчева застава гордо до тях с отличен на НВО по БЕЛ и математика. Формулата за успех, според нея, е не да се целиш в шестицата, а в знанията. „Постижимо е, стига човек да има желание и да бъде постоянен, търпелив, отговорен“, сподели ученичката.

Следващата съставка за успех е да внимаваш в клас, издаде Лъчезар Вълев. И колкото и да не ни се вярва, казва, че в математиката има доза магия. „За да се постигнат такива резултати, трябва да се учи. Трябва да си постоянен в ученето, да не се отказваш и да си дисциплиниран. Магията е, когато решиш по-трудна задача. След това се чувстваш удовлетворен, че си успял да се справиш с нея“, разказа отличникът.

Отборът на отличниците продължава напред към своите цели с много надежда и постоянство.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град