важните неща

Начало | важните неща | Изследване показва, че борбата с климатичните промени е основен приоритет за децата

Изследване показва, че борбата с климатичните промени е основен приоритет за децата

Аз детето | 2021-07-07

Изследване показва, че борбата с климатичните промени е основен приоритет за децата

Cartoon Network споделя резултати от ново проучване в цяла EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), анализиращо възгледите и поведението на 6-12 годишните по отношение изменението на климата. От резултатите става ясно, че здравето на планетата е основен приоритет за децата и че те искат да бъдат част от решението на едно от най-големите предизвикателства за нашето време.

Проучването е проведено в тринадесет страни от региона на EMEA (Германия, Франция, Италия, Полша, ОАЕ, Белгия, Холандия, Люксембург, Великобритания, Южна Африка, Румъния, Турция и Чехия). Като разкрива, че 91% от децата са загрижени за климатичните промени, посочвайки притеснение, страх и тъга като най-често срещаните им чувства.

Проучването също така установява, че 78% от анкетираните деца искат да научат повече за изменението на климата. В допълнение, 83% искат да направят повече за подпомагане на борбата с климатичните промени, като 66% активно търсят възможности за собствено участие*.

Ванеса Брукман, ръководител на детската дивизия на WarnerMedia EMEA сподели: „Резултатите показват това, което вече подозирахме от разговорите с нашите млади фенове – децата ги е грижа изключително много за планетата и са нетърпеливи да се включат в опазването ѝ. Този факт вдъхнови създаването и стартирането на „Климатични шампиони“ – инициатива за повишаване на осведомеността относно изменението на климата, която приканва децата в цяла ЕМЕА да поемат ежедневни предизвикателства в помощ на околната среда. Въпреки че кампанията стартира едва на 1 юни, вече са изпълнени над 300 000 предизвикателства, което е доказателство за желанието на децата да предприемат действия за решаване на проблема. Доволни сме, че можем да вдъхновим и да дадем възможност за участие в тази насока на младата ни публика и сме впечатлени от интереса и отдадеността, с които те работят за промяната.“

Изследването е проведено като част от мултинационалната кампания на Cartoon Network за повишаване на осведомеността относно климатичните промени – Климатични шампиони, която стартира в EMEA на 1 юни 2021 г. Инициативата, разработена в партньорство с WWF, цели да вдъхнови децата да предприемат малки ежедневни предизвикателства, които да помогнат за подобряване здравето на нашата планета.

По отношение на това кой ги вдъхновява най-много да искат да помагат в борбата с глобалното затопляне, 60% от децата споменаха „мама“ като най-големия си герой в това отношение. „Татко“ и „учителите ми“ също бяха посочени като модели за подражание в действията за справяне с климатичните промени.

* Онлайн национално представително проучване, възложено от WarnerMedia, извършено сред 4124 деца на възраст 6-12 години в 13 държави от региона на EMEA (Германия, Франция, Италия, Полша, ОАЕ, Белгия, Холандия, Люксембург, Великобритания, Южна Африка, Румъния, Турция и Чехия), проведено от Quantilope, от 28 май до 11 юни 2021 г.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град