приказки от деца

Начало | приказки от деца | Господин Сламена Шапка – Първият час

Господин Сламена Шапка – Първият час

Шели, 9 г., Русе | 2006-10-11

Котето дошло с тях не искало да ходи в училището, защотото то било само за смелчаги и си тръгнало.Когато отишъл в класната си стая Тони заварил много нови момичета и момчета.Запознал се с тях и с учителката си и седнал на първият чин по средата.Някак си успял да го извоюва заедно с втората седалка където да сложи любопитният Чашко и добросърдечният Сламена Шапка.
-Първият ни час заедно е математиката деца!
Тони плашливо извади учебниците си и започна да решава.Скоро на дъската се появиха задачите: 4+4= 5+5= 7+7= и Тони трябваше да ги реши...Пфу колко са сложни!
-Четири плюс четири е равно на осем!Пет плюс пет е равно на десет!Седем плюс седем е равно на четиринайсет!-подсказа му умният Чашко.
-Мерси!-прошепна Тони и ги реши.Следващият час беше по рисуване и тук Чашко се страхуваше да не му се изцапа лъскавият порцелан.
-Порцеланът ти ще се измие ама моята слама ще загние ако ме опръскат с боя!-Раздразнено подметна Сламена Шапка.Но те скоро забравиха спора си тъй като им стана много мило като видяха че Тони ги е нарисувал на малкият бял лист.По български език Тони трябваше да прочете сложната за него дума "конструктор".
Но думата не бе само една.Тя бе цяло изречение!
-"Кон с конструктор си играе а до него слон се мае!"-прочете бавно и несигурно Тони.След четенето следваше домашен бит и техника-нещо много сложно и за Тони и за Чашко защото както винаги Чашко се страхуваше, че някоя част ще падне и ще го счупи!
-Ще правим модел на чаша от глина!-каза му Тони и го постави на място с тези думи.Моделът на Тони не бе много хубав но госпожата го хареса и му писа шестица.Тя им даде и първото домашно-да нарисуват чашата си у дома.После имаха музика.Тони пя заедно с другите деца в класа песничката "овчарче"
-"Мънички овчиици
припкат си на воляяя!
Мънички мушииици
танцуват върху коня!
А малкото овчарче
взира се в небето
и ето
вижда то малко самолетче."
Дори Чашко и Сламена Шапка пяха с Тони!
Ах, какъв хубав ден!

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град