приказки от деца

Начало | приказки от деца | Господин Сламена Шапка – Първокласник

Господин Сламена Шапка – Първокласник

Шели, 9 г., Русе | 2006-10-11

Имало едно време една сламена шапка, която се казвала Господин Сламена Шапка. Една сутрин майка му госпожа Гумена ръкавица му каза, че трябва да тръгне на училище. Господин Сламена Шапка много се уплаши и каза:
- Когато ти тръгна на работа, Госпожа Шварц, твоята притежателка добра ли беше?
Ако се чудите коя е тази притежателка, то тези предмети не притежават нещо, а сами те принадлежат на някого. Госпожа Гумена ръкавица отишла на работа, когато Госпожа Шварц и тази госпожа ръкавица отиде. Господин Сламена Шапка отиваше на училище, защото малкият Тони щеше да е първи клас. Тази вечер Тони се притесняваше, но Сламена Шапка му прошепна тихо в ухото, тъй като напусна закачалката съвсем скоро и заживя на шкафа:
- Мили Тони, и мене ме е страх! Утре с господин Чашко и Госпожица Бутилчица ще дойдем с теб и ще ти помогнем със задачите и четенето!
Малкият Тони се успокои, но каза:
- Малко си ме е страх! Знам че Чашко ще ми е в голяма помощ, но той е от порцелан и ще се счупи, ако го взема в раничката!
Господин Сламена Шапка бе много натъжен, но се сети, че ако Тони държи Чашко в ръчичка, няма да се счупи! Той каза това на Тони и Тони се усмихна:
- Ами да, разбира се! Браво, моя умна шапчице!



Коментари
1 коментар

zagadka , ,

Публикувано на 27.12.2009

Имало едно време една сламена шапка която се казвала Господин Сламена Шапка-пред КОЯТО трябва да се сложи запетайка.Господин Сламена Шапка отиваше на училище защото малкият Тони щеше да е първи клас-Пред ЗАЩОТО -също.Една сутрин майка му госпожа Гумена ръкавица му каза че трябва да тръгне н училище-Изпуснала си А и също така не си сложила запетайка пред ЧЕ.Знам че Чашко ще ми е в голяма помощ но той е от порцелан и ще се счупи, ако го взема в раничката!-пред НО и ЧЕ трябва да има запетайка.Малкия Тони се успокои но каза:-пред но трябва да има запетайка. Ако се чудите коя е тази притежалка то тези предмети не притежават нещо а сами те принадлежат.-пише се ПРИТЕЖАТЕЛКА,както си направила и по-нагоре. Госпожа Гумена ръкавица отишла на работа когато Госпожа Шварц и тази госпожа ръкавица отиде.-пред КОГАТО се пише запетайка.

От редакцията:Благодарим, ще ги поправим.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град