Инициативи

Начало | Инициативи | Фондация „За нашите деца“ стартира клуб „Доброносци“ за активни млади хора от цялата страна

Фондация „За нашите деца“ стартира клуб „Доброносци“ за активни млади хора от цялата страна

Аз детето | 2024-06-18

Фондация „За нашите деца“ стартира клуб „Доброносци“ за активни млади хора от цялата страна

Фондация „За нашите деца“, част от Национална мрежа за децата, дава старт на клуб за младежки активизъм и доброволчество. Клуб „Доброносци“ е нов път за развитие на организацията, който води до разширение на дейността и включване на съвсем нови групи от обществото. В него ще участват младежи на възраст от 13 до 19 години от цялата страна, които чрез различни дейности ще подкрепят работата на фондацията и ще придобият нови знания и умения.

Визиите и героите на клуба са дело на Алекси Иванов, артист в сферата на уличното изкуство, който от дълги години разработва обекти в градска среда, съвременни стенописи и илюстрация.

„Нашите Доброносци ще имат възможност да вършат различни добри дела – да организират събития с кауза, да строят замъци от лего с децата, които подкрепяме, да се запознаят с успешни хора, които вдъхновяват, да творят с кауза. Също така ще научат повече за правата на децата, за това как да общуват с деца със специфични потребности и колко е важно да бъдем съпричастни с трудностите на другите.“, споделят от фондацията.

Още преди клубът да стартира официално своята работа, вече са реализирани няколко фондонабирателни и доброволчески инициативи от десетки млади хора от столичните училища 51 СУ „Елисавета Багряна“ и 22 СЕУ „Георги С. Раковски“, както и от СУ „Христо Ботев“ и Театрално ателие „Брависими“ от гр. Нова Загора. Поканени за включване в инициативата са младежи от 13 до 19 години от училища в цялата страна, които имат желание да даряват време, идеи, знания и умения в подкрепа на уязвими деца. Желаещите могат да се включат самостоятелно, с целия клас, клуба си по интереси или с приятели.

Клуб „Доброносци“ ще донесе надежда, радост и развитие за децата на България. Научете повече тук: https://detebg.org/klub-dobronostzi/



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град