важните неща

Начало | важните неща | Днес честваме Международния ден на семейството

Днес честваме Международния ден на семейството

Аз детето | 2017-05-15

Днес честваме Международния ден на семейството

На 15 май честваме Международния ден на семейството. Той е обявен за такъв от Генералната асамблея на Организацията на обединените нации с решение на Общото събрание на ООН от 20 септември 1993 г. и се чества от 1994 г. насам.

Датата се отбелязва, за да привлече общественото внимание към редица проблеми в семейството. Според ООН, когато се нарушават основните права на едно семейство, под заплаха е единството на цялото човешко семейство. Всяка година Международният ден на семейството се провежда под различен надслов и се организират редица семейни занимания: кулинарни конкурси, спортни състезания, викторини и други. В този ден не само празнуваме, а обръщаме внимание на множеството проблеми на семейството. Нека всеки от нас обърне внимание на семейството си, на своите деца и родители, дори на по-възрастните, които често забравяме. Така семейството ще е щастливо!

А ако има повече щастливи семейства, и обществото ни ще е по-добро. Не забравяйте да обичате и да давате от себе си всичко за семейството, защото това са единствените хора, които биха направили същото за вас, абсолютно безрезервно и с цялата обич на света.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град