приказки от деца

Начало | приказки от деца | Динозавърското приключение на Джоди

Динозавърското приключение на Джоди

Свилена Александрова, 9 г., Свищов | 2008-03-21

На Джоди Болтън й омръзна. Тя имаше коса, с която трудно се оправяше и един брат, който я дразнеше непрекъснато. Това бяха само две от нейните оплаквания. И точно когато животът й стана толкова неприятен, че повече не можеше да бъде, Джоди се събуди един ден като динозавър.

Имаше лилави и зелени петна по цялото тяло и дебели тромави крака. Бедата започна, когато Джоди отиде на училище. Децата бягаха от нея. Джоди се чувстваше самотна. Който я видеше, изпитваше ужасение от Джоди. Тя избяга от училище и седна на един пън да си поплаче. Едно момиче я видя. Попита я защо плаче. Джоди разказа своята история. Попита момичето как се казва и от къде е. Момичето се казваше Алисън и беше сираче.

Алисън страдаше като Джоди. Тя си беше построила нещо като къщичка от дървета. Джоди и Алисън преспаха в къщичката. Джоди сънува чуден сън. Сънува Бонбонена кралица, която ще й помогне да стане човек като всички други, но трябва да тръгне на пътешествие до долината на бонбоните.

Джоди и Алисън тръгнаха към долината на бонбоните. Пътуваха дни, седмици и месеци. Нито следа от долината. Джоди беше отчаяна. Мислеше си, че никога няма да бъде човек. Беше й мъчно за родителите и дори за малкия дразнител брат й. Чудеше се, защо винаги й се прехвърля, винаги защо тя, а не някой друг не се е превърнал в динозавър.

При пътуването бяха попаднали на полянка отрупана с цветя. Това беше долината на цветята. Приятелките попитаха кралицата на цветята къде е кралицата на бонбоните. Кралицата ги упъти и ги помоли, ако искат да останат в царството й, за да си починат от дългия път, който бяха изминали. Останаха при кралицата една седмица и отново тръгнаха към долината на бонбоните.

Дните минаваха бързо и неусетно. Стигнаха до една поляна с много животни. Това беше долината на животните. Попитаха кралицата къде се намира долината на бонбоните. Кралицата им отвърна, че не е наблизо и не е и надалеч. Само трябва да са упорити и никога да не се предават. Кралицата на животните им подари един красив кон жребец, който може да лети и с негова помощ да стигнат по-бързо до долината. По пътя си ще преминат през още една долина. Тя се нарича Снежната долина. Каза им, че долината през която ще преминат и през тези, които са преминали кралиците са нейни сестри.

Полетяха с коня към Снежната долина. Пристигнаха. Видяха Снежната кралица. Разказаха историите си и потеглиха към Бонбонената долина. Мина още една седмица. Най-накрая стигнаха до Бонбонената долина. Отидоха при кралицата. Джоди първо я попита защо се е превърнала в динозавър. Кралицата й каза, че избират едно момиче, което ще е кралица на една долина. Бонбонената кралица даде короната на Джоди и й каза да си я сложи на главата. Джоди сложи короната на главата си и се превърна в човек и стана Бонбонена кралица. Но всичко, което беше преживяла беше само един вълшебен сън.



Коментари
48 коментара

Петя Кавраджиева, 10 г.,

Публикувано на 06.06.2008

Това дете,което е написало приказката трябва да стане писател.

Рали , ,

Публикувано на 15.06.2008

Не е вярно, Петя, много е тъпо, тя преписва от учебника по български, това е съчинение,а не приказка.И аз съм го писала при това по-хубаво.Аз ще стана писателка,не тя!

Рали , 14 г.,

Публикувано на 16.06.2008

... Петя! Тя преписва от учебника по бел за 3 клас. Аз като бях 3 клас бях написала 100 пъти по-хубаво нещо. Така не я хвали, щото аз пиша приказки ако искаш да знаеш!

Елена Иванова, 11 г.,

Публикувано на 20.06.2008

Мн. е готина тази приказка и с тези долини става още по-готина,но жалко че е само сън,но все пак готино

Елена Иванова, 11 г.,

Публикувано на 20.06.2008

Мн. е готина тази приказка,но жалко че е само сън,но все пак готино

Рали , ,

Публикувано на 23.06.2008

Браво, Рали, всъщност и аз се казвам така. И аз мисля по същия начин.А з също пиша приказки, при това по-хубави от нейните. Всеки ден измислям нова. А откакто написах тая приказка за Джоди учителката е на мнение, че аз трябва да стана писател (всъщност наистина мисля за писателска кариера), нещо повече: тя е на мнение, че аз пиша по-добре от половината писатели в България взети заедно (макар, че според мен е преувеличение). Така че да не се хвали тая Свилена. Това дете няма абсолютно никаква дарба. Някой ден ще напиша тук моето съчинение. Направо ще ви спре дъха, както на моите съученици. Дори мисля да напиша цял роман за Джоди. И като го напиша и го прочетете няма да кажете ,,Аха! Много е хубаво!", ами ще си глътнете езика.

Васи Маринова, 7 г.,

Публикувано на 23.06.2008

според мен е тъпо

Рали , 14 г.,

Публикувано на 14.07.2008

Благодаря много, че ме подкрепи! АЗ пиша стихове, които всички са ми казвали, че ще ми издадат книжка с приказки и ще стана известна, така че тая се хвали прекалено много и тая Петя си мисли, че разбира от приказки.

Пресиана Маринова, 10 г.,

Публикувано на 11.10.2008

НЕЙНОТО Е ПО ХУБАВО ОТ МОЕТО КОЕТО НАПИСАХ В ТРЕТИ КЛАС НО НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО.

Мартин , 10 г.,

Публикувано на 05.11.2008

Двете Ралита много се хвалите

Елица , 10 г.,

Публикувано на 29.12.2008

Според мен, добре се е получила. Чак от такава интрига нямаше нужда... Казвам, с риск да бъда оплюта отвсякъде и от всички, че ако не завиждахте поне мъничко, нямаше да напишете тия неща. Неможе само и единствено вашите да са. Има и други, които имат желание да пишат приказки! Може вашите да са хубави, но нима има ли причина нейните също да са добри?! И мен са ми хвалили в училище с приказки, ама не съм тръгнала да пиша наляво и надясно, че мойта е най-хубава!

Иепордо Ричардсан, 32 г.,

Публикувано на 10.01.2009

приказката е хубава но не и писателството

Мериън Големанова, 10 г.,

Публикувано на 11.01.2009

много е хубаво,имахме да го напишем в тетратките по развитие на речта

Вероника Желева, 10 г.,

Публикувано на 13.01.2009

Много е хубаво описана историята. Много ми хареса

Рахи , ,

Публикувано на 14.01.2009

Еми тогава какво става с Алисън?

Павел Михайлов, 9 г.,

Публикувано на 14.01.2009

хубава приказка

Моника Иванова, 9 г.,

Публикувано на 17.01.2009

Спорет мен е готина!В клас и аз написах,че се е събудила.И приказката е мн.мн.мн. готина

Александрина Богданова, 9 г.,

Публикувано на 08.02.2009

Много хубава приказка.Имахме да я пишем в тетрадката по Развитие на Речта. А Двете Ралита - не се хвалете много

Мартин , ,

Публикувано на 11.02.2009

Аз трябваше да кажа, че я нямахме в нашата тетрадка по развитие на речта и дори да я имахме няма ше да я обиждам като двете Ралици.

Моника Иванова, 9 г.,

Публикувано на 02.03.2009

ами...? Според мен тази приказка е написана супер готино! Тези Ралита се хвалят прекалено много ! Те завиждат, защото те няма да я измислят толкова хубаво като това дете ,а приказката е написана прекалено хубаво !!!

Аз , ,

Публикувано на 30.03.2009

Като по-малка в моята тетрадка я имаше тази приказка само трябваше да я довършим!!!

Рали , 10 г.,

Публикувано на 15.04.2009

Не се хваля,Вие просто завидате-Моника,Мартин,Александрина,Елица и т.н.НЕ ЗАВИЖДАМ КАТО ВАС и освен това съм напълно права!!!И ще ви го докажа!!!

Велина , ,

Публикувано на 31.08.2009

ДВете ралита не се се правете на голямата работа,не само вие имате дарба да пишете приказки.Айде де!''моите приказки са хубави'',е айде като са хубави защо не ги напишете!Не сме ги видяли!Така че си мерете приказките.Приказката си е много хубава...И престанете.И на мене ми казват че тр да стана писателка,Но вместо да се хваля и да се подзимам като вас двете,Пиша приказки.Така че млъквайте.

Рали , ,

Публикувано на 03.09.2009

Аз отдавна доказах,че съм по-добра от вас!Победител съм в конкурса "Искри",имам и 2 първи награди на други конкурси!Впрочем,ще ви пратя интернет-адрес,на който ще слушате интервю с мен,излъчвано по радиото!Така,че ти млъкни,Велина!Щом пишеш приказки,докажи,че си по-добра от мен!Пиша НЕВЕРОЯТНИ приказки и не ми пука за това,че завиждате,нито пък за ГНУСНИТЕ ви изказвания по мой адрес в друг форум!Цялото училище се гордее с мен,а много хора,които редовно слушат радио "Христо Ботев" също ми се възхищават!А,пропуснах да спомена,че не кой да е,а самият Никола Радев е мой прачичо!И още нещо някой ден мога да стана известна и когато това стане ще се надявам да си припомните какво сте писали за мен тук и в един друг сайт!

Анонимен , ,

Публикувано на 18.09.2009

и аз мисля че се хвалите прекалено много. Може и да пишете "прекрасни" приказки ама това не значи че само вие го можете. На всеки са казвали че е добър писател, дори и на мен въпреки че аз не мога да пиша особено добре, а това за конкурса. На колко години си??? Свилена е на 9 и тази история е много хубава за нейната възраст. аз ще пратя една история скоро с име "Разказ за куция Ангел и старата круша". Напишете нещо да видим колко е добро. Ще напиша коментара си и ако ми хареса адски много, ще ви се извиня. Много се разписах май, така че свършвам!

чичковите червенотиквеничковчета , ,

Публикувано на 18.10.2009

За двете ''умни'' Ралита-прехвалита.:Абе вие тъпи ли сте или да?Няма нужда от толкова хвалби.Спечелила била два пъти конкурса ''Искри''!Ако знаеш само колко ме интересува!Дори не съм го чувала тоя конкурс светеовнонеизвестен....И хайде прати го тоя интернет-адрес,(ако изобщо съществува или си го измислила с празната си картуна).Затова спрете вече.И на тебе като ще ти издават книга с приказки,когато ти я издадат,ми се обади!Защото съм абсолютно сигурна,че нямаш и капчица талант!Умолявам ви побликувайте го,не го крийте!

чичковите червенотиквеничковчета , ,

Публикувано на 18.10.2009

а и забравих:Ти нямаш никакво право да обиждаш приказката на Свилена!Тя се е постарала,и мисля че не заслужава това.Щом ти,а не тя ще станеш писателка,защо ли (много странно) тук няма нито едно твое произведение,а?Самохвалки!

Радостина Радославова, 9 г.,

Публикувано на 05.01.2010

Приказката според мен е много хубава.

Дулсе Мария, 18 г.,

Публикувано на 01.02.2010

КОГАТО БЯХ НА ( ГОДИНИ В НАШАТА ТЕТРАДКА Я ИМАШЕ ТАЗИ ПРИКАЗКА И АЗ ИМАХ ШЕСТИЦА И ДО ДНЕС ПЕТИ КУРС ИМАМ САМО ШЕСТИЦИ И САМ ЗАВЪРШВАЛА САМО С ШЕСТИЦИ СТАНАХ ПЕВИЦА В ГРУПА RBD и бях артиска във филма Непокорните.

Симона , ,

Публикувано на 25.02.2010

Много е хубава

Ели , 13 г.,

Публикувано на 26.02.2010

Двете Ралита са сто на сто са едно Рали де, ама както и да е...Без коментар.. Относно приказката- чудесна е! Браво! :)

Деси то, 13 г.,

Публикувано на 02.07.2010

Какво означава "Двете Ралита са сто на сто са едно Рали " ?Ели,моля те,обясни ми,че не разбирам!

анонимен , ,

Публикувано на 17.10.2010

Много харесах приказката, увлекателна е. :)Но какво се е случило с Алисън? Може да напишеш и втора част! :) п.п. но защо тук всички спорят, а не коментират приказката... : /

Ива Баракова, дете г.,

Публикувано на 21.12.2010

Днес имах да съчиня продължението и .Защото беше написано само началото.Правих го по развитие на речта.

Георги Панайотов, 9 г.,

Публикувано на 04.01.2011

И аэ го имах по раэвитие на речта.

Александра Маркова, 9 г.,

Публикувано на 07.01.2011

В третия час вчера по развитие на речта имах да пиша„Съчинение по дадено начало“ точно за приключението на Джоди.

Мария Стефанова , 9 г.,

Публикувано на 13.01.2011

много ми хареса приказката за джоди.

валентин андрянов, 10 г.,

Публикувано на 14.01.2012

яко

Христина Цветанкова, 10 г.,

Публикувано на 18.01.2012

Много е хубава тази приказка става за книга.

Елица , 9 г.,

Публикувано на 19.02.2012

Ралитата не се хвалете много !!!!!!!!!!!!!

selite , 10 г.,

Публикувано на 08.01.2013

Prikazkata e prikazna

Meli G-a, 10 г.,

Публикувано на 08.01.2013

Dvete ralita da ne se hvalat tlkova !!!!!! Mnogo si e hubavo taka4e da ne si otvarqt kluna !!!! I nie s moqta priqtelka seli sme pislatelki i imame samo 6estici ot pyrvo do 3-ti klas mn sme umni i v petyk 6te u4astvame v ulumpiisko systezanie po paravopis !! I sme priqtelki s Selena Mary Gomez zpoznahme se s neq na ulimpiadata na ,,Var Smol Gerk ` hodihme v Amerika mn sme izvesni ... Taka 4e se radvaite 4e se govorite s nas !!!!

irene petkova, 9 г.,

Публикувано на 15.01.2013

ne e razkazano mnogo dore

Георгина Димитрова`s stylin` it up to level 4 ! Димитрова, 9 г.,

Публикувано на 15.12.2013

Много е хубаво това разкашче.

Иветка ангелова, ,

Публикувано на 04.01.2014

просто една тъпа приказка

Mishel Ivanova, 10 г.,

Публикувано на 06.01.2014

Ti si mnogo umna i nadiavam se che sashto i tflkova krasiva.....

Белослава Йорданова, 9 г.,

Публикувано на 11.01.2016

Според мен е интересно!Тъй като съм в 3 клас ,е същото учебника по български език,но само че тук е по дълго.

ивайло георгиев, 10 г.,

Публикувано на 01.02.2017

Това чудо имам да го пиша в тетрадката си по бел.Пожелайте ми късмет!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град